TV: Eldhav av brinnande bilar i Ronneby

Ronneby Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Skärmdump Youtube

Natten mot måndagen tog flera bilar eld i bostadsområdet Hjorthöjden i Ronneby. Fyra bilar har bränts ut eller skadats i det polisen misstänker är en anlagd brand.

Larmet om händelsen kom vid 03-tiden. En privatperson ser att det brinner kraftigt på en parkeringsplats vid Lindblomsvägen och larmar SOS Alarm, varpå räddningstjänst och polis skickas till platsen.

Uppgifterna om hur många bilar som brunnit och skadats har skriftat under natten. Enligt de första uppgifterna ska mellan fem och sju bilar ha brunnit. En siffra som senare ändras.

– Två bilar är totalt utbrända. En är relativt utbränd och en bil har fått värmeskador, säger Stephan Söderholm till Sydöstran på måndagsmorgonen.

Branden tros ha startat i två av bilarna vid 02.30-tiden. Drygt två timmar senare är räddningstjänsten färdig med insatsen och tillbaka på stationen.

Ingen person ska ha skadats.

– Man kan väl, utan att vara allt för misstänksam, misstänka att de är anlagda, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i region syd, om bilbränderna.

Det ska ha hörts smällar, enligt uppgift till SOS Alarm och i klippet ovan som har lagts ut på Youtube smäller det medan det brinner kraftigt i bilarna.

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brott och polisen vill nu ha in iakttagelser från boende i närheten.

En teknisk undersökning kommer att göras på platsen.