17-åring anhållen misstänkt för mordförsök

BROMÖLLA Artikeln publicerades
En 17-årig man hemmahörande i Bromölla är gripen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.
Foto: Jens Christian
En 17-årig man hemmahörande i Bromölla är gripen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Sent under onsdagskvällen greps en 17-åring man för inblandning i den misstänkta skottlossningen i Bromölla.

– Han är är nu anhållen och skäligen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott, säger Robert Loeffler, presstalesman på polisen i region Syd till Sydöstran.

Enligt Robert Loeffler har polisen utifrån vittnesmål och teknisk undersökning skapat en bild av ett tänkbart händelseförlopp och brottsplats.

– Vilken form av teknisk bevisning är det?

– Det handlar om bland annat hylsor som vi hittat på brottsplatsen.

Har ni en bild av ett eventuellt motiv?

– Det kan jag inte av utredningstekniska skäl inte gå in på i nuläget.

Fanns det fler misstänkta inblandade än den gripne 17-åringen?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget på grund av förundersökningssekretess.

Är den misstänkte känd sedan tidigare av polisen?

– Det vill jag inte gå in på, säger han.

Vem är offret för skottlossningen?

– Det kan jag inte heller gå in på.

Nu närmast ska enligt Robert Loeffler fler förhör hållas med vittnen och även med den gripne.

– Vi kommer att ha vår rullande polisbuss på plats i Bromölla under dagen som trygghetsskapande åtgärd, men också för att allmänheten kan få möjlighet att komma in med eventuella tips, säger Robert Loeffler.

Det var under onsdagskvällen som flera patruller skickades till Rebel i Bromölla efter larm om skottlossning. Ingen person ska ha kommit till skada, men ett område vid Ivöstrand spärrades av för teknisk undersökning.

En polishelikopter var på plats över Bromölla vid 20-tiden på onsdagen efter att det ungefär 40 minuter dessförinnan kommit in samtal till polisen om höga smällar som hörts i utkanten av samhället.

Polishelikoptern som skickades till Bromölla var från början uppe i luften över Blekinge för att bistå i sökandet av den 81-årige man som varit försvunnen i Karlshamnstrakten sedan lunchtid i måndags.

Under kvällen var polisen på plats med flera styrkor i Bromölla och vid 21-tiden meddelade man att man lokaliserat en plats vid Ivöstrand där skott kan ha avlossats.

Ingen person ska ha skadats i samband med det som kan vara en skottlossning.

Texten uppdateras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.