Åtal: Hund attackerade dörrförsäljare

Sölvesborg Artikeln publicerades
blekinge tingsrätt
Foto: Staffan Lindbom
blekinge tingsrätt

 

En hundägare i Sölvesborg åtalas misstänkt för vållande till kroppsskada efter att hans hund uppges ha attackerat en man.

Händelsen ska ha inträffat när en försäljare knackade på hemma hos hundägaren. Enligt åtalet var det dock inte mannen utan hans hund som öppnade – och försäljaren har uppgett att hunden då hoppat på honom och bitit i armar och händer.

I samband med att mannen backade undan ska han dessutom ha råkat trilla och fått hjärnskakning.

Hundägaren – som åtalas för att inte ha haft tillräcklig kontroll över sin hund – uppger å sin sida att hunden tränats till försvar och att det var en olyckshändelse att dörren lämnats olåst just då. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.