Förening stöttar kritiserad SD-politiker

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Anna Lindh, ordförande i Sölvesborgsgymnasterna, och Hugo Hobring, före detta SD-politiker i Sölvesborg.
Foto: Gunnel Persson/Karin Fernborg
Anna Lindh, ordförande i Sölvesborgsgymnasterna, och Hugo Hobring, före detta SD-politiker i Sölvesborg.

I måndags avsade sig SD-politikern Hugo Hobring sina uppdrag i Sverigedemokraterna efter att ha hamnat i blåsvädret på sociala medier.

Nu går styrelsen i Sölvesborgsgymnasterna ut och ger honom fortsatt fullt förtroende som ledare i föreningen.

I ett mejl från styrelsen i Sölvesborgsgymnasterna som Sydöstran tagit del av skriver styrelsen om ledaren Hugo Hobring.

Mejlet har gått ut till medlemmar i Sölvesborgsgymnasterna där styrelsen ger sin bild av Hugo Hobring.

– Vi har fått signaler om att det har pratats en del kring Hugo och att medlemmar i föreningen har ifrågasatt hans roll som ledare hos oss. Hugo har själv menat att han var sarkastisk, säger Sölvesborgsgymnasternas ordförande Anna Lindh.

I det omtalade inlägget hyllas en artikel från tidningen Daily Mail där det står ”Tjetjenien öppnar världens första koncentrationsläger för homosexuella sedan Hitler 1930”.

SD-politikern svarar med ordet ”coolt” på händelsen på Instagram.

”Hugo menade att han var sarkastisk med sin kommentar och tyckte själv att det var ett dåligt förslag”, skriver styrelsen vidare.

– Hugo skrev ”coolt” men menade det motsatta. Han är mycket ångerfull och vi i styrelsen vet att han står bakom den värdegrund som vi har i föreningen, säger Anna Lindh.

Hugo Hobring valdes i år in som ledamot i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Sölvesborg.

Hugo Hobring var folkvald politiker och gjorde uttalandet som politiker. Ska styrelsens mejl uppfattas som ett politiskt ställningstagande?

– Nej, det är inget politiskt ställningstagande från vår sida. Styrelsen har fullt förtroende för Hugo som ledare, vi är ingen politisk förening. Man får ha vilken politisk tillhörighet som helst bara man som medlem delar våra värdegrunder, säger Anna Lindh.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.