Gladiatorerna blir dragplåster på festivalen

Sölvesborg Artikeln publicerades
Programmet är klart och den 18 maj är det dags för årets Barnfestival.
Foto: Per Widerberg
Programmet är klart och den 18 maj är det dags för årets Barnfestival.

Barnfestivalen fortsätter att växa i rask takt och årets program erbjuder det mesta.

Ett av de stora dragplåstren blir tre tuffa gladiatorer som kommer utmana ungdomarna i en hinderbana.

Programmet är spikat och snart är det dags för den tredje upplagan av Barnfestivalen (18-19 maj). Under förra årets festival kom närmare 5 000 besökare och nu hoppas projektgruppen att den siffran ökas när utbudet i programbladet ökat ännu mer.

– Vi jobbar för att det ska finnas något för alla. Ingen ska behöva var orolig när de kommer dit. Allt är gratis vilket är ganska unikt, men också något vi tycker är viktigt, säger Fredrik Danielsson, rektor på Havelidens skola.

Barnfestivalen växer så det knakar och till årets festival har projektgruppen säkrat upp ett riktigt dragplåster. Tre gladiatorer från TV4:s program Gladiatorerna kommer att finnas på plats där barnen får testa på en utmanade hinderbana.

– Hero, El Gringo och Amazon besöker oss och det hoppas vi kan bli en riktigt succé, säger Pia Olsson, föreningssamordnare.

På fredagen kommer alla skolklasser i kommunen från förskolan upp till årskurs sex åka på Barnfestival. Den vanliga skoldagen ersätts alltså av en dag full med roliga aktiviteter.

– Vi vill hjälpa barn och ungdomar att hitta en meningsfull fritid och samarbetet mellan kommun och föreningar har varit jättebra. Alla vill det bästa för barnen och ungdomarna.

I början av augusti satte gruppen i gång med att planera årets festival som kommer att hålla till på Strandvallen, Heden, Hälleviksbadet och Campingvägen.

– Vårt långsiktiga mål är att nå 10 000 besökare, men kanske inte just i år. Men i med att det växer för varje år så hoppas vi på runt 7 000 i år, säger Pia Olsson.

Faktaruta

Aktiviteter på Barnfestivalen 2018:

Aktivitetsbana, bygg din egen fågelholk, hårstyling, prova musikinstrument, golf, rundpingis, sjukvård, skapa med färg, skapa med lera, spikstock, stenhårt arbete, straffsparkar, beachhandboll, chillhäng, fritidshjältarna, grillning, handboll, hinderbana, paracykling, parahandboll, prova på ishockey, rullskidor, sprintbana med tidtagning, bad, bågskytte, dans, redskapsbana, vattengympa, bollplank, cykelbana, minigolf, mångfaldsbana, ponnyridning, sorteringstävling, visning av brandboll och sopbil, bokstavsjakt och tipspromenad.

Visa mer...