Grävhundar sätts in i sökandet efter Lelle Hildebrand

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Lelle Hildebrand
Foto: PRIVAT
Lelle Hildebrand

Nu sätts specialutbildad militär in i sökandet efter turnéledaren Lelle Hildebrand. Det uppger Kristianstadbladet.

Polisens Kalla fall-grupp ska även ta hjälp av grävhundar från Danmark i sökandes efter Lelle Hildebrand. Enligt uppgift till Kristianstadbladet är polisen speciellt intresserade av ett område nordöst om Kristianstad.

Det var den 25 januari 1999 som turnéledaren Lelle Hildebrand befann sig på rockklubben Kartago med hårdrocksbandet Hammarfall. Lelle Hildebrand fick under konserten ett samtal från en konsertarrangör som var skyldig honom 28 000 kronor för biljettintäkter från en konsert. Lelle och konsertarrangören åkte då med arrangörens bil.

Arrangören hävdar att han släppte av Lelle Hildebrand utanför klubben igen efter en kortare biltur. Men Lelle återvände aldrig till klubben och morgonen efter anmäler Lelles sambo honom försvunnen.

Dagar efter försvinnandet hittar polisen Lelles portfölj med 74 000 kronor infrusen i isen i sjön Immeln. Detta blir upptakten till en omfattande sökning av polisen med helikopter, hundar och värmekamera.

Polisen hittar inga spår, men i mars, två månader senare, häktas en 22-åring som skäligen misstänkt för mord alternativt dråp. 22-åringen nekade till brott och släpptes senare.

Tidigare i år har syskonen till Lelle Hildebrad gått ut med en belöning om 350 000 kronor till den som kan lösa fallet.