Här skapas ett nytt handelscenter

Valje Artikeln publicerades
Det nya handelscentret håller nu på att renoveras för fullt och det beräknas stå klart för invigning den 1 maj. 2 bilder
Foto:Sarah Rätzer
Det nya handelscentret håller nu på att renoveras för fullt och det beräknas stå klart för invigning den 1 maj.

Ett nytt handelscenter håller på att ta form i Valje utanför Sölvesborg med bland annat en heminredningsbutik och en skönhetssalong.

Det var i december som fastighetsägaren Håkan Thuresson köpte byggnaden som tidigare tillhörde Ekonomigolv vid järnvägsövergången i Valje. Tanken var då att bygga om lokalerna till förråd som Håkan sedan skulle hyra ut. Men eftersom lokalerna är ganska stora satte Håkan ut en annons för att se om någon ville hyra en del av byggnaden. Och responsen han fick var otrolig.

– Det var ett enormt intresse som jag inte alls hade väntat mig. Jag hyrde ut allt på bara två månader och jag har till och med fått säga nej till några, säger Håkan Thuresson som dock sparade runt 100 kvadratmeter till sina egna förråd.

De verksamheter som ska etablera sig i det nya handelscentrat är Pias loppis som nu ligger på Danagatan i Sölvesborg. Även Anitas kläder som nu ligger i handelsområdet Kämparslätten i Sölvesborg flyttar dit.

Det öppnar även en helt ny heminredningsbutik som ska heta Anitas smått o gott, som ska sälja lite allt möjligt enligt Thuresson.

Även en ny skönhetssalong öppnar i handelscentret med namnet Skönhetsateljén. Det är Jannike Andersson och Alicia Thomasson som båda bor i Valje som går ihop och öppnar en salong tillsammans.

– Vi kommer erbjuda fransförlängning, spraytan, nagelförlängning och microblading, det vill säga att tatuera in ögonbryn, säger Alicia Thomasson som nu hyr in sig i en salong i handelsområdet Kämparslätten. Jannike Andersson hyr in sig i en salong i Bromölla för tillfället.

– Jag och Jannike har samarbetat lite under tiden jag har drivit mitt UF-företag och vi bor båda i Valje, så när denna möjligheten dök upp så tyckte vi att det var ett bra tillfälle att kunna bredda våra verksamheter och samtidigt få närmare till jobbet.

– Och läget är ju perfekt, det är nära både från Sölvesborg och från Bromölla, säger Alicia Thomasson.

Skönhetsateljén slår upp portarna någon gång i april och hela handelscentret ska stå klart för invigning den 1 maj.