Kallar till kulturmöte på biblioteket

Sölvesborg Artikeln publicerades
På måndag klockan 17 samlas kulturföreningar för att diskutera konstpolitiken i Sölvesborg.
På måndag klockan 17 samlas kulturföreningar för att diskutera konstpolitiken i Sölvesborg.

På måndag klockan 17 ska kulturföreningar och -utövare samlas på biblioteket för att diskutera Samstyrets konstpolitik.

– Något måste göras i den här stan. Mest gäller det (kultursamordnaren) Pernilla Weirum, vars tjänst sitter lite löst. Hon har gjort jättemycket för stan och det vore alldeles förfärligt om hon fick sluta, säger Gerd Hector från Sölvesborgs kvinnliga konstsällskap.

Mötet vänder sig till både konstutövare och -intresserade och Gerd Hector tror själv att uppslutningen kommer att bli stor.

– Det är många som är arga och förtvivlade och vi ska försöka hitta på något att göra. Inte för att jag tror att det går, men vi vill visa vårt motstånd mot politiken här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.