Känd fastighetsmäklare i nya bråk

Sölvesborg Artikeln publicerades

Markägare och fastighetsmäklare Lars Ridell är på krigstiden igen. Denna gång går han åter i clinch med byggnadsnämnden.

Lars Ridell anser att byggnadsnämnden gjort fel när de inte gav honom chansen att yttra sig om en grannes uppförande av ett fritidshus i Sandviken. Men länsstyrelsen anser inte att byggnadsnämnden gjort något fel.

Han menar att bygglovet skall upphävas och återförvisas för ny handläggning. Något som han inte får något gehör för. Motiveringen är att länsstyrelsen inte anser att hans fastighet direkt gränsar till den fastighet som bygglovet avser.

Det är inte första gången som Ridell är oense med sina grannar. För snart ett år sedan spärrade han av grannarnas väg med stenar. Han dömdes till egenmäktigt förfarande. En dom som han överklagat. Överklagandet motiveras med att stenbumlingarna har placerats på Ridells egen mark. Grannarna har, enligt överklagan, haft möjlighet att använda andra vägar för att ta sig till sina sommarstugor.

Redan för fem år sedan drog Ridell igång en omfattande och segsliten process med byggnadsnämnden då han lämnade in sin ansökan för att få sitt hus på Grammahagsvägen i Sandviken godkänt i efterhand.

Men när kommunen upptäckte att huset byggts på prickad mark och dessutom var betydligt högre än tillåtna 2,5 meter begärde de att han skulle riva eller flytta byggnaden eller betala vite på 200 000 kronor.

Ridell överklagade till alla instanser och anmälde även byggnadsnämndens företrädare till Justitieombudsmannen, men förlorade. Till slut när han utdömt alla möjligheter att överklaga i olika rättsliga instanser valde han i fjol att flytta huset.

Sydöstran har förgäves sökt fastighetsmäklaren för en kommentar.