Körde i 206 kilometer i timmen på E22 - körkortet rök

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Den högsta hastigheten som uppmättes under kontrollen var en bilist som körde 206 kilometer per timme. På bilden trafikpolis Thomas Torstensson. 4 bilder
Foto:Jörgen Klinthage
Den högsta hastigheten som uppmättes under kontrollen var en bilist som körde 206 kilometer per timme. På bilden trafikpolis Thomas Torstensson.

Under en razzia under onsdagen tog polisen fast 24 fartsyndare och nio förare förlorade körkortet.

En särskild insats genomfördes av trafikpolisen på onsdagen på motorvägen mellan Gualöv och Bromölla. Det gav också resultat, där 24 förare körde snabbare än vad som är tillåtet. Nio av dem miste körkortet direkt på plats

Under tiden som Sydöstran är på plats fångar polisen in dagens värsting. En bilist i en Aston Martin fastnar i polisens garn i en hastighet på 206 kilometer i timmen. Föraren fick ta emot en bot på 4 000 kronor och körkortet indraget.

– Det är totalt ansvarslöst att köra så fort. Krockar man i hastigheter upp emot 200 kilometer i timmen då överlever man knappast, säger Bengt-Erik Lind på trafikpolisen.

Varför väljer ni att stå på motorvägen och inte på en mindre väg?

– Om man kör om i väldigt hög hastighet så kan det få stora konsekvenser. Därför är det viktigt att få ner farterna, säger han.

De som förlorar körkortet får en dispens på 48 timmar och sedan dras körkortet. Hur länge avgör Transportstyrelsen.

– Sådana här kontrollen som vi gjorde idag är väldigt resurskrävande, men de är nödvändiga, säger Bengt-Erik Lind.

Förutom sex mc-poliser hade man ett specialfordon som utgjorde sambandscentral som stod placerat under viadukten till infarten till Bromölla.

– Det som är skillnaden från förr är att allt går mycket snabbare på sociala medier. Det räcker att vi står ett tiotal minuter så är det ute varningar på Facebook, säger Bengt-Erik Lind.

Däremot tog polisen denna gång inga olovliga körningar eller förare för rattfylleri.