Kritiserad bankdirektör lämnar efter Sydöstrans avslöjande

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
 Richard Karlsson väljer nu, i samråd med styrelsen, att lämna sin tjänst.
Richard Karlsson väljer nu, i samråd med styrelsen, att lämna sin tjänst.

Efter Sydöstrans avslöjande väljer nu Richard Karlsson att lämna sin tjänst. Det meddelar banken under på torsdagsförmiddagen.

Richard Karlsson arbetade sin sista dag igår, den fjärde juli.

– Vi har gjort fel och det måste vi rätta till. Banken har redan stärkt sina rutiner, men kommer ytterligare att se över sin interna kontroll för att skatter och bankens medel hanteras på ett korrekt sätt, säger Thomas Andersson Borstam, styrelseordförande i Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Sölvesborg-Mjällby sparbank meddelar att beslutet är fattat i samförstånd med bankens styrelse och vd.

”Beslutet grundar sig på vad som är bäst lämpat för banken, bankens kunder och bankens medarbetare”, förklarar banken i ett pressmeddelande.

– Banken har fullt fokus på att tänka framåt för att fortsätta göra sitt allra bästa för sina kunder och för bygden - Sölvesborg, säger Thomas Andersson Borstam.

Det blir bankens vice vd Håkan Claesson som blir tillförordnad vd fram till att styrelsen har en permanent lösning på plats, skriver Sölvesborg Mjällby sparbank i ett pressmeddelande.

Det var i onsdags förra veckan som Sydöstran kunde avslöja att skatteverket krävde banken på över en kvarts miljon kronor för oredovisade kostnader. Kostnaderna gällde konferensresor, vd:ns privata 50-årsfest och hans privata lägenhet i Stockholm.

Vi har också berättat om företagare som lämnat och hur politikerna nu kräver insyn i banken. Nu väljer Richard Karlsson, i samråd med styrelsen, att lämna sin tjänst som vd för Sölvesborg Mjällby sparbank.