Lasse framröstad till Årets lussekatt

Blekinge Artikeln publicerades
"Jag kände inte till tävlingen först. Jag anmälde mig på skoj", berättar Amanda Ohlsson, som har Instagramkontot maandymoon, där Lasse förekommer flitigt.
Foto:Gunnel Persson
"Jag kände inte till tävlingen först. Jag anmälde mig på skoj", berättar Amanda Ohlsson, som har Instagramkontot maandymoon, där Lasse förekommer flitigt.

Lasse från Sölvesborg drog längsta morrhåret i tävlingen Årets lussekatt.

Han fick klart flest röster av de fyra finalisterna.

– Lasse välte granen när min kompis Emmy Svensson tog bilden. Men resultatet blev verkligen bra, säger matte Amanda Ohlsson i Falkvik när vi gratulerar till vinsten.

Närmare 60 katter var med i vår Instagram-tävling där ett presentkort på 500 kronor stod på spel.

Fler än 2 000 personer röstade på finalisterna Lasse, Puzzel, Svinto och Whiskey, som valts ut av Sydöstrans jury. På måndagen stod det klart att vinsten gick till Lasse i Sölvesborg. Han fick 59 procent av rösterna. Tvåa kom Whiskey med 35 procent. Mellan de andra var det dött lopp.

Både Amanda Ohlssons pappa och sambon Fredrik Erikssons pappa heter Lasse i andranamn. Därför var det lätt att namnge den nya familjemedlemmen som kom till världen i Arkelstorp för sex månader sedan.

Lasse är en blandning av norsk skogskatt och bondkatt. Han tycker mycket om människor, han ligger nästan aldrig stilla och han har en särskild passion för att attackera skosnören när man knyter skorna. Andra passioner är julskinka och vispgrädde.

Lasse kastade sig över presentkortet och satte litet sigill i form av ett bitmärke medan vår fotograf förevigade honom.