Man döms för misshandel av sin gravida fru

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto: peter lidengren

En 31-årig man misshandlade sin gravida fru och stal från sitt jobb.

På tisdagen dömdes han för misshandel och stöld till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, men friades från misstankarna om olaga frihetsberövande.

Mannen dömdes på tisdagen av Blekinge tingsrätt till för att ha sparkat sin gravida fru drygt tio gånger. Han ska även ha slagit henne med knytnävarna, satt sig gränsle över henne och tagit strypgrepp, så att hon fick svårt att andas.

Han åtalades även för olaga frihetsberövande, då han enligt åtalet skulle stängt in henne på en toalett och ställt en garderob framför dörren så hon inte kom ut. Tingsrätten bedömde i det fallet att ord stod mot ord och det inte fanns nog med stödbevis att döma honom för det.

Bakgrunden var att hon konfronterat honom med en misstänkt otrohetsaffär.

Mannen åtalades samtidigt för en stöld av en kompressor från sitt jobb. Två vittnen ska ha sett honom bära iväg den till sin bil en sen höstnatt i fjor, och tingsrätten bedömer dem som trovärdiga då de oberoende av varandra redogjort för händelsen.

Han erkände misshandeln, men nekade till både stölden och det olaga frihetsberövandet. Hade han dömts till fängelse så skulle han fått sex månader.

Tingsrätten gjorde bedömningen att skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst var en rimlig påföljd, bland annat eftersom mannen fanns inte i belastningsregistret och att han har påbörjat en behandling mot våld.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.