Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Asarum i samarbete med allsvenskt lag

Det har snackats om ett samarbetsavtal mellan Asarums IF/FK och Kristianstads DFF under en tid.
Nu är det klart.
Asarum • Publicerad 27 mars 2019 • Uppdaterad 28 mars 2019

– För att ytterligare stärka damfotbollen i regionen och samtidigt utveckla såväl spelare i våra klubbar som var klubb för sig så har vi valt att inleda ett fotbollssamarbete mellan Kristianstads DFF och Asarums IF/FK, skriver klubbarna i ett pressmeddelande.

För Asarums del betyder avtalet att de kan låna in unga och lovande spelare som knackar på dörren till a-lagsspel i Kristianstads DFF.

Annons

– För att ta sista steget in i A-laget så kommer möjligheten med spel på hög seniornivå att utveckla spelarna på ett positivt sätt och genom samarbetet kan vi ge våra unga spelare en ännu bättre utvecklingsmiljö som kommer båda klubbarna till godo.

Spelare som nämns som aktuella för spel i elitettan och därmed Asarum är Kajsa Törnqvist, Tilde Olsson, Tilda Persson och Maja Bodin.

Maja Bodin, Kristianstad.
Maja Bodin, Kristianstad.Foto: Bosse Nilsson

– För Asarums IF/FK:s del handlar det om att hjälpa till att utveckla unga talangfulla spelare genom att erbjuda matchspel mot kvalificerat motstånd samt att via samarbetet så förstärks Asarums IF FK:s trupp med unga lovande spelare som alla har rutin från högsta serien.

Elin Vaughan, som nyligen blev uttagen till EM-kvalet med för Sveriges U19-lag, kommer att gå över till Kristianstad, men hon kommer i första hand att matchen i Asarum. Hon kan dock med kort varsel bli aktuell för spel i damallsvenskan.

Dessutom har Asarums Lova Hansson redan varit och tränat en del med Kristianstad.

Thomas CedergrenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons