Sport

Därför är idrottsmannen kvar i häktet

BLEKINGE Artikeln publicerades

Idrottsmannen som på sannolika skäl misstänks för människorov och grov misshandel sitter kvar i häktet.

I dag begärdes han omhäktad för en andra gång i väntan på ett eventuellt åtal.

– Alla vittnen till händelserna är hörda men vi inväntar ett yttrande från rättsläkaren angående målsägarens skador samt svar från NFC på vissa tekniska fynd, säger åklagare Stina Brindmark, som under onsdagen yrkade på omhäktning vid Blekinge Tingsrätt.

Foto: Marcus Palmgren

Idrottsmannens försvarsadvokat Per Swahn motsatte sig omhäktning, men Tingsrätten fastslog att misstankarna mot idrottsmannen kvarstår.

Idrottsmannen, som varit en tongivande spelare i en av de stora lagidrotterna i Blekinge, sitter häktad misstänkt för människorov och grov misshandel under en helgnatt i början av december. I förstaläget skulle åtal ha varit väckt den 20 december, då blev det omhäktning med den 3 januari som senaste datum för väckt åtal. Ett datum som nu flyttats fram till den 17 januari.

Spelarens och dennes klubb har efter gripandet och häktningen inte haft någon direktkontakt.

– Som vi har förstått det så måste han själv be om att få prata med oss och det har han inte gjort, säger klubbens ordförande.

Klubben, har dock fått lite andrahandsinformation av en närstående till spelaren som har besökt honom i häktet.

– Vi tycker det är konstigt att han fortfarande sitter häktad. Om han frikänns så är han välkommen tillbaka till laget, säger ordföranden vidare.

Skulle spelaren däremot dömas för det han är anklagad för så har han spelat sin sista match i klubben.

Fotnot: Förkortningen NFC står för Nationellt forensiskt center (det hette tidigare Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL) och lyder under Polismyndigheten. NFC gör bland annat DNA-analyser.