Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Drag efter biljetter till VM-kvalet

Den 1 juni inviger handbollslandslaget Brinova Arena Karlskrona genom att spela VM-kval mot Slovakien.
Det ser ut att bli en publikfest för redan efter en dag hade mer än hälften av biljetterna sålts.
Karlskrona • Publicerad 28 mars 2019
Foto: Marcus Palmgren

De svenska handbollsdamerna gick till en historisk första semifinal i VM i Tyskland 2017. Nästa VM spelas i Japan i december och för att ta sig dit behöver Sverige besegra Slovakien i ett dubbelmöte i juni.

Sverige inleder hemma och matchen spelas i den pinfärska nya eventarenan i Karlskrona. Trycket var stort när biljetterna släpptes i måndags.

Annons

– Det finns ett stort intresse för damlandslaget och vi har räknat med att det kommer att bli mycket folk i Brinova Arena Karlskrona, men vi hade kanske inte räknat med att över hälften av biljetterna skulle säljas redan första dagen. Det är förstås jätteroligt att så många vill se Sverige och det är inte omöjligt att vi lyckas fylla den nya arenan, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Totalt tar den nya arenan 2700 åskådare, fördelat på 2000 sittplatser och 700 ståplatser.

– Det är alltid roligt att spela inför mycket folk och att få göra det och samtidigt få vara med och inviga den nya arenan i Karlskrona ska bli jättekul. Hemmapubliken är en viktig del i vår väg mot en VM-plats, säger Carin Strömberg, som var lagkapten när Sverige besegrade Ryssland i både Norrköping och Eskilstuna förra veckan.

Returen spelas i slovakiska Sala den 6 juni.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons