Almtuna vände och vann dramatisk match

Med bara 1.28 kvar av matchen hade Karlskrona HK en 0–2-ledning mot Almtuna, men förlorade ändå matchen med 3–2 efter att Almtuna avgjort i förlängningen.
UPPSALA • Publicerad 27 februari 2019

Det blev en väldigt händelsefattig första period där båda lagen hade svårt att skapa några riktiga chanser.

De bästa chansen hade KHK genom Hannes Johansson som från nära håll prickade stolpen.

I andra perioden var Karlskrona högeffektivt.

Bara sekunder efter att Almtuna blev fulltaligt sköt backen Daniel Norge från blålinjen. Pucken tog på en Almtunaspelare och ställde helt målvakten Arvid Ljung.

46 sekunder senare blev Kyle Osterberg elegant frispelad och helt fri med Ljung gjorde inte Osterberg något misstag.

I tredje perioden såg KHK ut att ha full koll på matchen, men med 1.28 kvar, i spel sex mot fyra utespelare, gjorde Almtuna 1–2 när Kyle Osterberg satt utvisad.

47 sekunder senare kunde Almtuna kvittera.

Förlängningen såg ut att bli mållös, men med 30 sekunder kvar kom Fredrik Forsberg fri sedan de tre KHK-spelarna på isen gått bort sig väldigt högt i banan.

I kampen runt slutspelsstrecket, med tre matcher kvar att spela, plockade nu mest jagande Västervik in en poäng på KHK och är nu sex poäng efter.

Nästa match för KHK är borta mot Västerås på fredag.