Sport

Fornling kan ha gått sin sista match

Boxning Artikeln publicerades
Arkivbild på Sven Fornling (till höger).
Foto: Pontus Lundahl/TT
Arkivbild på Sven Fornling (till höger).

Sven Fornling har lämnat sjukhuset i Halle, Tyskland, och mår efter omständigheterna bra.

Det är osäkert om den svenske lättungviktsboxaren går upp i ringen igen.

– Frågan är om han själv vill, säger managern Christoffer Cederblad.

I lördags knockades Sven Fornling av Dominic Bösel i den elfte ronden fajten om proffsboxningens IBO-bälte. Svensken, som försvarade titeln i lätt tungvikt, har fått spendera två nätter på sjukhus i Halle, Tyskland, men fick under måndagen åka hem till Malmö.

– Det har varit någon form av roller coaster (bergochdalbana). Han fick en blödning på sin hjärnhinna som konstant har blivit bättre, och lagt sig. I morse (måndag) gjorde vi en hjärnröntgen igen och då kom doktorn och sade att han har ett läkekött som Wolverine (seriefiguren). Det är helt otroligt, säger Christoffer Cederblad.

Behöver vila

Sven Fornling själv uttalar sig inte än.

– Han mår mycket, mycket bättre efter omständigheterna. Det har varit jävligt jobbigt och påfrestande för de flesta. Men det har gått bra, han har ingen hjärnblödning och kan prata och gå. Nu behöver han bara vila, få vara med sig själv, sina tankar och sin familj, säger Cederblad.

Vad kommer smällarna att betyda?

– Jag antar att du syftar på om han får boxas igen. Det kommer han väl få, men frågan är om han själv vill.

De flesta ifrågasätter

Det finns en osäkerhet kring om han kommer att boxas igen?

– Ja... Eller det kan jag inte riktigt svara på. Jag tror att de flesta som är i den sporten och blir knockade nog ifrågasätter ganska mycket. Men om han vill så får han göra det. Vill han inte så skiter han väl i det. Det är oväsentligt just nu.

Om några dagar väntar en medicinsk uppföljning i Sverige för 31-åringen.

– Vi har fått alla dokument och remisser och ska följa upp. Det blir en hjärnröntgen till om kanske två veckor för att säkerställa att allt har gått bra. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.