Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gulsvarta hjältar finns med i trim-SM

HIF Karlskrona, som tidigare hette Hästö IF, firar 80 år.
Som en del av det firandet kommer de att ha med ett lag i trim-SM.
– Superkul att det här gamla gardet vill representera vår förening i ett SM. Det ser vi fram emot att följa, säger HIF:s ordförande Örjan Nilsson i ett pressmeddelande.
Karlskrona • Publicerad 23 januari 2018 • Uppdaterad 24 januari 2018
Jens Olander och Örjan Nilsson.
Jens Olander och Örjan Nilsson.Foto: HIF Karlskrona

Hästö IF (HIF Karlskrona) bildades den 23 januari 1938 av legender som Olle Tykesson och Sture Andersson.

Och ett 80-årsjubileum ska firas. Det gör HIF bland annat genom att ha med ett lag i trim-SM som är ett mästerskap för de som är över 35 år (född 1983 eller tidigare) och som anordnas av Svenska Handbollsförbundet i samverkan med arrangörsklubben Café Lillan HF. I år spelas tävlingen i Göteborg den 11–12 maj. Tävlingen har SM-status sedan 1978 och firar därmed 40 år.

Annons

Lagledare blir Jens Olander, som spelade sju säsonger i klubben, som tillsammans med sportgruppens ordförande Niklas Samuelsson vaktar målet.

– Det här är ett sätt att fira den förening vi har tillhört och samtidigt ha roligt tillsammans, säger initiativtagaren Jens Olander i ett pressmeddelande.

I HIF-laget ingår bland andra: 
Markus Sandström, Christoffer Sevestedt, Mirsad Pecikoza, Pierre Thorsson, Ola Karlsson, Nicklas Martinsson, Henrik Reiz och Martin Svensson.

– Vi har inte stängt dörren för Tobias Karlsson, säger Olander.

Karlsson är Tysklandsproffs och han var tidigare lagkapten i svenska landslaget.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons