Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Håkansson och Hamel vann Skärgårdsracet

Karlshamns Segelsällskaps Skärgårdsrace avgjordes i helgen.
Vinnare blev Jerry Håkansson och Hans Hamel i racingklassen samt Helena Torstensson och Lennart Karlsson i cruisingklassen.
Karlshamn • Publicerad 4 juni 2018
Folkbåten NOA, med segelnummer SWE 1373 och besättningen Jerry Håkansson och Hans Hamel, blev totalvinnare av 2018 års Skärgårdsrace.
Folkbåten NOA, med segelnummer SWE 1373 och besättningen Jerry Håkansson och Hans Hamel, blev totalvinnare av 2018 års Skärgårdsrace.Foto: Privat

Karlshamns Segelsällskaps Skärgårdsrace är en regatta som gick under lördagen och söndagen. Det tävlades i de två två klasserna racingklass och cruisingklass. I racingklassen handlade det om tre seglingar och i cruisingklassen om två.

På lördagen seglade båda klasserna en distanssegling runt skärgården och dagen efter seglade racingklassen två bankappseglingar och cruisingklassen ytterligare en distanssegling.

Annons

Vindarna något högtrycksbetonade med svagare vindar i början, men som tilltog framåt dagen i och med att sjöbris kom igång.

Sammanlagt vann Jerry Håkansson och Hans Hamel i racingklassen och Helena Torstensson och Lennart Karlsson i cruisingklassen.

Hans Hamel vid rodret och skepparen Jerry Håkansson.
Hans Hamel vid rodret och skepparen Jerry Håkansson.Foto: Privat
Lennart Karlsson och Helena Torstensson, segrare i cruisingklassen
Lennart Karlsson och Helena Torstensson, segrare i cruisingklassenFoto: Privat
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons