Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fyrapoängsmatch för HIF Karlskrona

Ett tabellpressat HIF Karlskrona åker till Skövde med hopp om ett trendbrott.
– Det är sant att matchen är viktigt. En fyrapoängsmatch om man så vill, men jag försöker att inte tänka på vårt tabelläge, säger Ian Martin.
Karlskrona • Publicerad 12 december 2017
Ian Martin, HIF Karlskrona.
Ian Martin, HIF Karlskrona.Foto: LENA EHRING

HIF Karlskrona är sedan ett par veckor jumbo i handbollsligan, men det pressade läget är inget som påverkar Ian Martin nämnvärt.

– Det finns med i bakhuvudet, men jag tänker bara på nästa match och lägger all energi på det.

Annons

Inför onsdagens match mot IFK Skövde har HIF tre poäng upp till västgötarna. För ligadebutanten Ian Martin blir IFK Skövde en helt ny bekantskap.

– Nytt motstånd är alltid kul, säger han.

Finländaren kan räkna med att återigen få ett större ansvar som spelfördelare eftersom Gustaf Halléns tumme ännu inte är färdigläkt.

– Det är tråkigt för Gustaf. Först hade han problem med foten och så nu tummen. Men vi kan inte göra så mycket mer än att kämpa vidare utan honom i nuläget.

Gustaf Halléns tumme hoppade ur led efter en olycklig landning på träning.
Gustaf Halléns tumme hoppade ur led efter en olycklig landning på träning.Foto: Bo Åkesson

Halléns tumskada på sista träningen inför förra matchen mot HK Malmö var kulmen på en ny skade- och sjukdomsperiod i HIF Karlskrona.

Hampus Dahlgren, nedbäddad i influensa, missar också Skövdematchen och själv har Martin precis hämtat sig från en förkylning.

Nu hoppas han att HIF kan hitta helheten i en match och inte enbart en halvlek här och där.

– Aranäs borta som vi vann är väl enda undantaget på nästa hela säsongen. Stämningen är ändå bra i truppen. Vi vill allihop ta oss ur den här svackan.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons