IFK:s ”vägg” stoppade allt

HK Farmen kallade in tung förstärkning från handbollsligan.
Jaha, tänkte spelarna i IFK Karlskrona och manglade de unga skåningarna sönder och samman i seriefinalen.
Karlskrona • Publicerad 13 januari 2018

Abdul Al Ayyam stoppade det mest i skottväg från Farmen, inklusive två straffräddningar.Foto: Staffan Lindbom

– Det här var säsongens bästa match, säger målvakten Abdul Al Ayyam som förutom att svara för räddning efter räddning i den andra halvleken även smällde in tre bollar i det övergivna Lugimålet.

– Han har en raket i armen, konstaterar sjumålsskytten Anders Andersson med ett leende.

Anders Andersson och IFK Karlskrona fick träff på såväl målskyttet som på försvarsspelet mot exempelvis Farmens Alfred Jönsson (18).Foto: Staffan Lindbom

Det var helt enkelt en lördagseftermiddag som tillhörde IFK Karlskrona, i varje fall den andra halvleken. Farmen, med exempelvis Alfred Jönsson och målvakten Oskar Jensen från handbollsligalaget Lugi, hängde med fram till 12–12 efter 30 spelade minuter.

Då hände något. IFK ställde upp den bekanta varvsmuren och kombinerat med lagom dos tjuvnyp, stenhårt spel och snabba fötter fick de stopp på gästernas offensiv. När skotten, eller för all del straffarna, väl nådde fram till Abdul Al Ayyam var det igenbommat.

– Försvaret hjälpte mig mycket, säger den blygsamme matchhjälten och fortsätter:

– Det kommer närmare och närmare, menar han och syftar på tabellen.

bild 1/9
180113 CAPTION

IFK toppar södertvåan med hela åtta poäng tillgodo på tvåan Farmen. H43 Lund ligger tre, nio poäng bakom med en match mindre spelad.

– Det var lite nervöst när man såg vilka spelare de hade med sig, men vi fick kläm på det i andra halvlek, säger Anders Andersson och nämner också det i handbollssammanhang välbekanta ordet träff.

– Och så är ”Abbe” en mur i målet. Han gjorde Farmenspelarna osäkra.

Comebackande André Savic gjorde återigen en 60-minutersmatch för IFK Karlskrona trots att han fälldes såväl av domaren som av kramp i slutskedet av matchen.