Sekunddramatik och straffseger

Först 3–1 borta mot Örebro på lördagen. Sedan en ny vinst efter ett sekund- och straffdrama mot AIK på söndagen.
– Det här laget har vuxit, säger tränaren Arto Miettinen.
Stockholm • Publicerad 20 januari 2018 • Uppdaterad 21 januari 2018
Linus Karlsson gjorde två mål för KHK i segern mot Örebro, bland annat det avgörande 3–1-målet.Foto: Bo Åkesson

På lördagen avgjorde KHK i tom kasse när Linus Karlsson 3–1, hans andra mål i matchen. Den segern tog KHK:s juniorer upp på andra plats i fortsättningsserien.

På söndagen klev laget upp ett hack till efter två poäng i den dramatiska bortamatchen mot AIK. Två bra målvakter såg till att det var 0–0 tills bara drygt minuten återstod. Med en minut och åtta sekunder kvar av ordinarie tid gjorde AIK 1–0 i powerplay.

Miettinen och KHK svarade med en timeout, plocka målvakten Arvid Holm och ett kvitteringsmål av Johan Schreider med 20 sekunder kvar.

– Planen var att vinna tekningen och sen lasta allt framåt. Det gick den här gången, säger Miettinen.

Efter en mållös förlängning avgjorde sedan Gustav Jäderberg straffslagningen.

– Det här laget har vuxit och vi vill fortsätta växa tillsammans, säger Arto Miettinen.