Sport

KHK:s konkurrent sparkar tränaren

Ishockey Artikeln publicerades
Jeff Jakobs får lämna tränarjobbet i Mora. Arkivbild.
Foto: Naina Hel n Jåma/TT
Jeff Jakobs får lämna tränarjobbet i Mora. Arkivbild.

Det förra SHL-laget Mora har fått en mycket svag start på hockeyallsvenskan.

Klubben byter därför tränare.

Jeff Jakobs får sparken efter bara några månader i Mora och ersätts av finländaren Tomek Valtonen. Örjan Lindmark och Kasper Vuorinen blir assisterande tränare.

"Tyvärr har vi haft en nedåtgående trend under en längre tid nu och vi är övertygade om att det här tränarbytet blir en viktig injektion i laget. Vi måste göra en stor förändring och agerar för klubbens bästa", säger ordföranden Lars Lisspers till klubbens webbplats.

Mora, som åkte ur SHL i våras, ligger näst sist efter blott fyra segrar.

Sedan tidigare har AIK och Södertälje sparkat sina respektive tränare under säsongen. Karlskrona HK bröt med Phil Horsky och plockade in Mats Lusth veckorna innan seriepremiären i september. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.