Sport

Klart! Tobbe Karlsson tar plats i HIF Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Flensburgs Tobias Karlsson flyttar hem och får en roll i HIF Karlskrona.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Flensburgs Tobias Karlsson flyttar hem och får en roll i HIF Karlskrona.

Tobias Karlsson kommer hem till HIF Karlskrona och en sportchefsroll.

– Han kommer att ingå i vår sportgrupp, men blir förstås vårt ansikte och röst utåt, säger HIF:s ordförande Örjan Nilsson till Blekingesport.

Redan i somras i en intervju med Blekingesport sa Tobias Karlsson att den här säsongen skulle bli hans sista i en 17 år lång proffskarriär.

På tisdagen bekräftades det hela på Flensburgs hemsida och kort senare kom pressmeddelandet från HIF Karlskrona som berättade att Karlsson tar en roll i klubben.

– Vi är väldigt stolta, säger Örjan Nilsson.

Ett tre dagar långt besök i Flensburg för någon månad sedan fick Karlsson att ta beslutet.

– Vi har försökt få hem honom som spelare i många år, men man ska inte ge sig så lätt. Med besöket ville vi verkligen visa hur mycket det skulle betyda för oss, säger Örjan Nilsson.

Redan nu har Tobias Karlsson börjat dra i trådarna för nästa säsong.

– Han vilar inte på hanen.

– Jag ser det som ett spännande arbete med kombinationen av ett intressant lag, den nya arenan och handbollskulturen som sedan länge finns i stadens hjärta, säger Tobias Karlsson själv i ett pressmeddelande.

– Jag engagerar mig för att HIF gett mig möjligheten att uppleva allt jag fått vara med, och för att jag hoppas kunna få vara med och bidra till att HIF Karlskrona utvecklas ytterligare, fortsätter 38-åringen.

I Flensburg-Handewitt, har Karlsson vid ett flertal tillfällen blivit utsedd till världens bäste försvarsspelare. Han har en mäktig karriär med SM-guld, Champions League-, Bundesliga- och tyska cup-titlar samt OS-silver på meritlistan och var under många år även kapten i det svenska handbollslandslaget.

I juni flyttar han hem till Karlskrona och han kommer att hjälpa sin moderförening på ideell basis samtidigt som han ska jobba som ledarskapskonsult.

Att till slut lämna Flensburg var inget lätt beslut.

– Det har varit ett svårt beslut för mig och min familj men det är dags nu, även om det känns lite som att skiljas från sin familj, säger Karlsson till Flensburgs hemsida.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.