Sport

Elvamålsskytten: ”Det räckte inte”

Karlskrona Artikeln publicerades

Det kunde ha blivit en välkommen julklapp.

Det slutade med en ny käftsmäll.

26–28 hemma mot Hammarby gav HIF Karlskronas elfte raka förlust.

+ 14

– I 40 minuter var vi riktigt bra, konstaterar elvamålsskytten Lars Möller Madsen och bjuder på en suck innan han fortsätter:

– Men det räckte inte.

En smakstart och inga som helst problem att få fason på Hammarbys utgrupperade försvar gav en tidig, och stor, ledning. Hemmapubliken, en ljudlig sådan, vädrade morgonluft innan dimman drog in från fjärden.

– En rejäl dipp, säger Möller Madsen.

– Vi blev för stillastående framåt, gjorde inga mål och de fick kontra ikapp vår ledning, menar hemmatränaren Karl-Johan Lång.

En liknande period i den andra halvleken innebar att resultattavlan gick från 14–14 till 14–19.

– Stillastående framåt igen, upprepar Lång. Och så blev vi för glesa bakåt i mitten.

HIF Karlskronas försvarsspel rasade ihop och Markus Mattsson, som gjorde en solid förstahalvlek, byttes ut till förmån för Vladan Abramovic. Den senare gjorde en räddning på tolv minuter innan Mattsson åter var tillbaka på planen.

– Vi hade behövt målvakterna i andra halvlek när vi verkligen spelade bra. Hammarby får för enkla mål, säger Lång.

Det blev ändå spännande till slut i takt med att hemmalaget åter fick ordning på spelet och kröp allt närmare. När det väl stod och vägde i slutminuterna var det ånyo stopp i maskineriet.

– Det är så tråkigt att vi inte klarar det. Överlag spelar vi en bra match, tycker Möller Madsen som bitvis var tillbaka i god gammal form – speciellt i den inledande halvleken.

Är ni nära en seger nu?

– Det är ju så att ju fler matcher vi förlorar desto närmare kommer vi en seger, tvärtom mot Kristianstad som kommer allt närmare en förlust ju fler matcher de vinner på hemmaplan.

Men är ni bättre nu än tidigare i höstas?

– Spelmässigt ja. Vi kämpar. Men det är ingen som kommer och gör det åt oss.

Laget tränar under torsdagen och tar sedan julledigt. Tidigt på annadagsmorgonen går bussen mot Stockholm och ett nytt möte mot Hammarby.

– Vi får se till prestationen och vi är ändå j-ligt nära. Majoriteten av matchen är bra mo ett lag som vi brukar ha svårt mot, säger Karl-Johan Lång.

HIF Karlskrona–Hammarby IF 26–28 (11–12)

Målen, HIF: Lars Möller Madsen 11, Hampus Olsson 8, Jakob Nygren 3, Gustaf Hallén 2, Hampus Dahlgren, Ian Martin.