Sport

Mittfältaren har bestämt sig för Asarum

Asarum Artikeln publicerades

Asarums IF ska ha in tre etablerade nyförvärv inför debuten i elitettan.

IFK Kalmars Sofia Olsson var nummer ett, Olivia Johansson, Glimåkra IF blir nummer två.

– Det känns jättebra, säger 24-åringen till Norra Skåne.

24-åriga Olivia Johansson har under de senaste åren gjort sig känd som en fysisk och löpstark yttermittfältare i Glimåkra IF, en av Asarums främsta konkurrenter i division 1.

Olivia Johansson vill spela med Asarum i elitettan.
Foto: Bosse Nilsson
Olivia Johansson vill spela med Asarum i elitettan.

Brist på spelare har nu gjort att Glimåkra tvingas dra sig ur division 1.

Det är inte officiellt ännu, men under förra veckan fick lagets spelare det beskedet och flera har redan börjat söka sig till andra klubbar.

– Av respekt för Glimåkra och deras situation kan vi inte gå ut med att värvningen är klar, det som är klart är att Olivia vill spela för oss och att vi vill ha henne, säger Asarums tränare Stefan Ekstrand, som både hoppas och tror på en snar lösning.

– Hon är redan med och tränar och spelar matcher med oss och hon ska spela i morgon mot Växjö DFF, det har hon fått klartecken för från Glimåkra, fortsätter han.

Vad får du in i truppen i en spelare som Olivia?

– Det är en fysiskt stark och löpvillig spelare som går mycket i djupled, en spelartyp som vi inte har på mittfältet. Hon gör en del mål från sin yttermittfälts-, och ytterforwardsposition.

– Det är absolut en spelare som konkurrerar om en plats i startelvan.

Så här säger Olivia själv, till Norra Skåne, om att gå till Asarum:

– Det känns som en rolig utmaning och det ska bli kul med lite mer elitsatsning.

– Det känns som en bra förening och framförallt tycker jag att Stefan Ekstrand verkar vara en duktig tränare. Han brinner verkligen för fotbollen och laget. Det känns också rimligt att få ihop det med jobbet eftersom jag kan fortsätta jobba så som jag gör idag, säger 24-åringen som bor och arbetar i Kristianstad.

Under februari hoppas Stefan Ekstrand få in det tredje etablerade nyförvärvet.

– Vi har ett homogent lag, jag tittar inte på specifik position, det viktiga är att vi får in en klasspelare i truppen, säger Ekstrand, som i lördagens träningsmatch mot damallsvenska Växjö DFF kommer fokusera på försvarsspel och speluppbyggnad.

– Vi behöver bygga vidare på vårt starka försvarsspel från i fjol, på att vara bollförande och på vårt kontringsspel, avrundar Asarumstränaren.

OBS! Lördagens träningsmatch är flyttad till Strandvallen, matchstart kl. 12.00.