Tre Kronor slog Tjeckien med 3–1 i Sweden Hockey Games.
Matchens bäste spelare? Mörrumsfostrade Jacob Nilsson.
Ishockey • Publicerad 26 april 2018
Sveriges Jacob Nilsson (mitten) gjorde 1–0-målet mot Tjeckien.
Sveriges Jacob Nilsson (mitten) gjorde 1–0-målet mot Tjeckien.Foto: Anders Wiklund/TT

Det var Jacob Nilsson, som till vardags spelar i Mora, som gjorde matchens första mål. 15.19 in i den första perioden dundrade han in 1–0 och såg till att Tre Kronor kopplade grepp om matchen.

I den andra perioden utökade sedan Mika Zibanejad och Oliver Ekman-Larsson (son till Patric Larsson som är sportchef i Karlskrona HK) till 2–0 och 3–0.

Annons

I mitten av den tredje perioden reducerade Tjeckien, men Tre Kronor hade kontroll på matchen.

Jacob Nilsson blev dessutom utsedd till Tre Kronors bäste spelare.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.