Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Philip är redan ”King in the north”

Philip Bergman kan redan titulera sig ”King in the north”, kung av norr.
På fredag inleds finalen för att bli kung av hela den kanadensiska juniorligan i ishockey, GMHL, för Blekingekillen.
Karlskrona • Publicerad 20 mars 2018
Philip Bergman har ett hockeyförslutet i såväl Krif Hockey som Karlskrona HK. Nu är han redo för final i kanadensiska juniorligan GMHL med sitt Almaguin Spartans.
Philip Bergman har ett hockeyförslutet i såväl Krif Hockey som Karlskrona HK. Nu är han redo för final i kanadensiska juniorligan GMHL med sitt Almaguin Spartans.Foto: Privat

Har ni sett tv-serien ”Game of Thrones” vet ni vad som menas med begreppet ”King in the north”, som rollkaraktären John Snow utses till.

Annons

Den 20-årige Blekingekillen Philip Bergman, med hockeyförflutet i såväl Krif Hockey som i Karlskrona HK, flyttade inför den förra säsongen till kanadensiska Ontario för att leva sin dröm, den med hockeyspelande på heltid i Almaguin Spartans i .

Efter ett bra första år har den här säsongen gått över förväntan med seger i den norra juniorserien.

– Efter segern i grundserien har vi nio raka segrar i slutspelet, vi är väl förberedda inför finalen mot Saint George Ravens från den södra serien, hälsar Philip Bergman, som bor i det lilla samhället South River, 28 mil norr om Toronto.

Han har under sina två säsonger acklimatiserat sig i såväl den transatlantiska livs- som spelstilen och han gillar hockeyn ”over there”.

– Den stora skillnaden mot svensk hockey är de mindre rinkarna här. Det passar mig, jag trivs här och målet och förhoppningen är såklart att kunna livnära mig på hockeyn.

– Helst på seniornivå här men oavsett framtid så har det här varit min bästa säsong så här långt i karriären och jag har skaffat mig livslånga vänner från många olika länder.

Och än är säsongen inte över. Finalen mot St. George Ravens inleds på fredag i bäst av sju matcher.

– Vinner vi den vinner vi hela ligan och Russell Cup, avrunda högerforwarden.

Fotnot: Game of Thrones är en amerikansk TV-serie baserad på romanserien Sagan om is och eld av författaren George R.R. Martin. TV-serien är skapad av David Benioff och D.B. Weiss. Källa Wikipedia.

Philip Bergman till höger i TV-puckhögen efter finalsegern i den norra divisionens slutspel.
Philip Bergman till höger i TV-puckhögen efter finalsegern i den norra divisionens slutspel.Foto: Privat

Almaguin Spartans firar segern i norra divisionen. Philip Bergman femma från höger i den bakre raden.
Almaguin Spartans firar segern i norra divisionen. Philip Bergman femma från höger i den bakre raden.Foto: Privat
Annons

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons