Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Så lyfter man sig till framgång

Det gick bra för länets klubbar i serieavslutningen i tyngdlyftning.
Olofström FK:s herrar blev till slut fin femma i division 1. Ronneby AK:s damer vann sin grupp i division 2 och var sjätte bästa klubb totalt bland 20 lag.
Vinslöv • Publicerad 12 april 2018
Olofström FK:s Zara Biske lyfte bra efter skadeuppehåll och klarade SM-kvalgränsen.
Olofström FK:s Zara Biske lyfte bra efter skadeuppehåll och klarade SM-kvalgränsen.Foto: Rolf-Arne Kulle

Olofström FK:s sex deltagare lyfte ihop 1 518 poäng och det var det nästa bästa under säsongens fyra sammandragningar.

Philip Karlsson satte nya personliga rekord med 101 kilo i ryck och sammanlagt med 221 kilo. Detta gav fina 265.11 poäng.

Annons

Adam Biske stötte personliga 152 kilo och totalt 257 och nådde 299,51 poäng.

– Tekniken i ryck stämmer inte helt ännu, så här skall det bli mycket bättre när SM arrangeras i sommar, säger Biske.

OFK har tre veteraner i Jimmy Olsson, Jimmie Lund och Jari Torikka i laget och alla tre kan ta medalj vid kommande veteran-SM. Ronneby AK:s herrar har blivit bättre och bättre under säsongen. Laget blev till slut tvåa i södra gruppen i division 2. Totalpoängen i serien blev 4 962 poäng och det var sjätte bästa bland de 28 klubbarna i de fyra grupperna.

I Vinslöv blev det 1 359 poäng och främsta poängplockare var Fredrik Johansson och Michael Olsson med 249.12 och 234.20.

På damsidan är Ronneby starkast i länet för närvarande och har väldigt många i träning. De fyra i laget var nu bara poängen från klubbrekordet med 656  poäng. Samtliga lyfter stabilt, men som vanligt i topp hittar vi Maria Hjalmarsson som redan är klar för SM och nu hade 165 kilo totalt och 197.60 poäng.

Olofströms tjejer fick bara ihop 528, men cirka 75 poäng tappades efter en helmiss i stöt. Lagets främsta Zara Biske börjar hitta rätt igen. Nu blev det totala 150 kilo (183.86 poäng) och klarad kvalgräns till SM.

– Skönt! Det har varit en jobbig säsong med både sjukdom och skador, men nu verkar solen skina igen, säger Zara Biske.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons