Sport

”Tobbe” avslutar på topp – mästare igen

Handboll Artikeln publicerades
Tobias Karlsson och hans SG Flensburg Handewitt kan återigen titulera sig tyska mästare efter att ha lyckats bäst i ligan efter 34 omgångars spel.
Foto: Privat
Tobias Karlsson och hans SG Flensburg Handewitt kan återigen titulera sig tyska mästare efter att ha lyckats bäst i ligan efter 34 omgångars spel.

Hur avslutar man karriären i världens tuffast tänkbara liga?

Varför inte bli mästare?

Tobias Karlsson och SG Flensburg Handewitt säkrade ligatiteln under söndagseftermiddagen.

Detta efter att ha bortabesegrat Bergischer HC med 27–24 och den 50 mil långa hemresan till Flensburg lär bli en klang- och jubelföreställning.

”Tobbe” hyllades redan innan matchen av hemmalaget och trots smällen som tvingades honom att kliva av den senaste matchen var han tillbaka i matchdugligt skick. Försvarsgeneralen avslutade på topp genom att spela hela matchen.

Danske Rasmus Lauge spelade framför Karlsson i Flensburgs 5-1-försvar och laget hade hygglig kontroll på händelserna genom hela matchen.

Nu väntar en ny karriär som team manager för det svenska handbollslandslaget samt som en av stöttepelarna i HIF Karlskronas sportgrupp.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.