Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trolle BK i slagläge

Trolle BK fortsätter jakten på kvalplats till elitserien. Laget besegrade enkelt GoIF Fram, Jönköping, med 13–7.
Olofström BS föll stort i Göteborg mot Team Pergamon BC F 6–14 och Team Lerum BC med 4–16 och OBS är sist i sin allsvenska grupp.
Blekinge • Publicerad 21 januari 2018
Jannice Schöld är en av kuggarna i Trolle BK.
Jannice Schöld är en av kuggarna i Trolle BK.Foto: Staffan Lindbom

Trolle BK startade bra med 8–2 efter halva matchen och 12–3 efter tre serier. Laget slog denna gången 5 631 och det var 200 poäng mer än förra helgen. Erika Heidenberg var åter bäst med sina 761 poäng. Det är bara en poäng upp till kvalplats, medan det är hela nio ner till femtelaget i serien.

– Vi har sex spelare över 700 denna gången och det ser bra ut. Vi vann matchen enkelt, men tappade tyvärr lite skärpa i sista serien. Nu är det tuff träning som gäller fram till nästa match. Vi skall kämpa om en kvalplats bland de tre främsta och det är mer än vi trodde när serien började i höstas, säger Trolles Sandra Svensson.

Annons

Olofström BS visste att chanserna mot Pergamon var små, men att det fanns möjligheter att nå Lerum. Detta kom dock på skam direkt, när Lerum gick fram till 9–1 efter två serier. OBS får slicka såren, träna hårt och hoppas på att de nya Robert Jönsson och Dan Idström ger den injektion som behövs för att klara nytt kontrakt.

Karlskrona BK jagar kvalplats mot allsvenskan och avfärdade nu Öresunds BS hemma med klara 15–5. KBK är trea i serien och jagar främst Kulladal, som är fem poäng före, men har en match mer spelad.

– Mycket avgörs när vi möter Kulladal hemma. Vinst där och vi är med om kvalplatsen. Matchen nu mot Öresund såg bra ut och vi var stabila. Målet är kval uppåt. Jag är glad att mitt spel stämde här hemma, för det har varit knackigt en tid, säger Bengt-Åke Mattsson, som var bäst i KBK med 876 poäng.

I division 2 vann KFUM borta mot BK Turbanen med 11–9 och spelade oavgjort 10–10 mot BK Hammaren. Båda matcher i Hässleholm och KFUM strider om kvalplats mot ettan. Olofström BS F förlorade mot jumbon BK Strået med 5–15 i Svalöv och i Löddeköpinge blev det än värre med 3–17 mot serieledande BK Tolvåker. OBS är nu bara poängen från sistaplatsen som medför nerflyttning till trean.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons