Sporten

Bilsports rekordmässiga cup

Sporten Artikeln publicerades

Vilken motorshow och vilken avslutning det blev på Bilsport Rally Cup.
Skratten avlöste varandra när Roger Roth och Mikael Johansson, konferencier och marknadsansvarig, bjöd på rena ”stå upp-showen” inför 150 motorgäster.

Det var avslutning på förra årets rallysäsong, för elfte året, och massor med priser delades ut till 150 gäster som tagit sig till Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum.
– Det är nytt deltagarrekord i år. Så här många har vi aldrig varit tidigare, säger en nöjd, Stig Sjöberg i arrangörsstaben.
I vimlet hördes och syntes folk från hela södra Sverige. Mest smålänningar, men också ett gotländskt förarteam och någon med Karlskronadialekt, hade kommit för att ta emot sina priser och fira tillsammans med övriga rallyförare från Sydsverige.
En hemlig gäst var också inbjuden som kvällens överraskning. Det var, Simon Johansson, känd från rallyradio som sänder från de flesta rallyn.
Det senaste i Johanssons jobb är att han ingår i Sveriges Radios satsning på alla SM-rallyn och Svenska Rallyt.
Viktigt tyckte de flesta av förarna på besök i Karlskrona. Men de enades snabbt om att, Bilsport Rally Cup har de häftigaste tävlingarna i Sverige.
Bilsport Rally Cup riktar sig till rallysportens utövare på gräsrotsnivå, och är en verklig hjärtesak för engagerade motorsportsentusiaster.
– Verksamheten växer, det är det inget tvivel om. Samtidigt är det roligt att höra när far och son ”samsas” i rallybilen - och tar hem priser, säger Mikael Johansson, marknadsansvarig på tidningsförlaget.
Och när den rekordstora rallyförsamlingen var på plats, vad passade bättre än att också fira Bilsports 50-årsjubileum?
Tidningsförlaget firar 40-årsjubileum nästa år. Då kan Stig Sjöberg & Co titta tillbaka på en framgångsrik period som ”motortidningskung” i Karlskrona.
För närvarande ger Nordens största förlag ut 17 tidningar som läses av mer än en miljon läsare i större delen av Europa och Ryssland.
– Jag tror till och med att vi har en prenumerant i USA, säger Stig Sjöberg och ler när han ser tillbaka på sitt jobb som tidningsmakare.