Sporten

Firar studenten mot allsvenskt motstånd

Sporten Artikeln publicerades

Nämn ett bra sätt att ta studenten från fotbollsgymnasiet.
Kanske kan varianten att spika igen målet mot allsvenskt toppmotstånd vara något?
Malin Petersson vet.

Rödebys 18-åriga målvakt lär nämligen få det hett om öronen i afton, som en lagom uppladdning till studentfesten om en knapp månad. Det vågar vi påstå med tanke på att det handlar om sextondelsfinal i Svenska Cupen och på andra sidan mittlinjen står det allsvenska succélaget Vittsjö GIK.
– Jag vet inte alls vad som väntar, säger Petersson som gjorde a-lagsdebut så sent som i söndags när ordinarie Amanda Bertilsson tvingades att slänga in handduken, och målvaktshandskarna, på grund av en knäskada.
En kämpainsats gav då full pott borta mot Eskilsminne och av bara farten blir det spel för den unga målvakten även i kväll.
– Det kommer givetvis att bli en djävulskt tuff match. Jag har sett några allsvenska matcher på tv i år, men aldrig Vittsjö. Det enda jag vet är att de har duktiga amerikanskor och en spelare i toppen av skytteligan.
Sofie Andersson har prickat in sex fullträffar och är liraren som Petersson söker. Lägg därtill att amerikanskan Danesha Adams har svarat för fem mål och alla förstår att skånskorna har bra snurr på offensiven.
Hur ska ni kunna skaka Vittsjö?
– Det gäller att göra det lite tråkigt för dem och inte låta dem spela sitt spel, analyserar Petersson och funderar skrattandes på hur länge hon och lagkompisarna kan hålla det starka motståndet stången.
Hur firar ni om det lyckas bli en rejäl skräll?
– Jag har bara inte tänkt så långt. Vi får ta det som det kommer, det brukar lösa sig, avrundar Malin Petersson som gör sitt andra år i Rödebytröjan och sin andra tävlingsmatch någonsin i a-lagströjan.