Sporten

Tränarfrågan inte löst

Sporten Artikeln publicerades

Två månader efter avancemanget för herrlaget och en månad efter damernas degradering har Flottans IF ännu inte gjort något klart i tränarfrågan inför nästa säsong.
– Vi behöver först och främst veta vilken ekonomisk nivå vi kan lägga oss på, säger Thomas Zeidler i Flottans IF:s styrelse.

Det har hänt saker i Flottans IF under våren.
På årsmötet tackade Christer Ericsson – tung kraft i damsektionen – för sig, dessutom avsade sig ordförande Thomas Zeidler omval.
– Vi behöver hitta en ny ordförande men det är inte den mest brådskande frågan just nu, säger Zeidler som sitter kvar i styrelsen.
Sportsligt gick det åt varsitt håll. Damlaget tappade sin division 1-plats efter ett misslyckat kvalspel, herrlaget däremot gick genom divison 3 som en varm kniv i smör och säkrade tidigt division 2-avancemang.
Men tränarfrågan återstår att lösa.
– Bollen ligger hos Flottan. De får återkomma, men ambitionen att jag ska fortsätta finns från bägge håll, säger herrtränaren Jens Olander.
Damtränaren Nicklas Martinssons framtid är också oviss. Dock står det klart att satsningen blir en annan kommande säsong.
– Vi behöver lägga oss på en annan nivå kostnadsmässigt för damlaget, säger Zeidler.
Att Christer Ericsson och ytterligare personer ur damsektionen lämnade sina uppdrag i samband med årsmötet betyder att Flottans IF nu behöver omorganisera.
– Just nu är det en styrelsefråga. Den gamla damsektionen har inte ersatts av någon ny och vi tittar på hur vi ska få ihop det, berättar Zeidler.
När kan ni ha klart med tränarfrågan?
– Vi måste få grepp om det innan sommaren och semestern kommer. Vårt mål är att hitta en bra lösning på allting men vi är inte riktigt där ännu.
Jens Olander:
– Det är två månader sedan vi gick upp och det försprånget känns som om det är tappat. Men det allra viktigaste är att föreningen fungerar.