TT-Ekonomi

Skanska miljardbygger och säljer i London

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Byggbolaget Skanska har fått i uppdrag att bygga en kommersiell fastighet för kontor och detaljhandel i London. Kontraktet är värt motsvarande cirka 1,4 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det fjärde kvartalet 2017, skriver Skanska i ett pressmeddelande.(TT)

Byggbolaget Skanska har fått i uppdrag att bygga en kommersiell fastighet för kontor och detaljhandel i London. Kontraktet är värt motsvarande cirka 1,4 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det fjärde kvartalet 2017, skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Projektet kommer att inledas våren 2018 och förväntas vara färdigställt under 2020.

Skanska säljer samtidigt en kontorsfastighet i London för 118 miljoner pund, motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor. Köpare är Credit Suisses Real Estate Fund International.

Försäljningen kommer att bokföras under det fjärde kvartalet 2017.

Skanska ska också bygga utbildningslokaler i Massachusetts i USA. Orden är värd 125 miljoner kronor, motsvarande cirka 1,1 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2017. Beställare är EF Education First.