TT-Feature

Första bilderna på Fiennes som Jackson

TT-Feature Artikeln publicerades

För ett år sedan blev det klart att den brittiske skådepelare Joseph Fiennes, mest känd för sin roll som William Shakespeare i "Shakespeare in love", skulle gestalta Michael Jackson i komediserien "Urban myths". Rollbesättningen väckte omedelbar kritik för att Fiennes, som är vit, skulle gestalta Jackson.(TT)

För ett år sedan blev det klart att den brittiske skådepelare Joseph Fiennes, mest känd för sin roll som William Shakespeare i "Shakespeare in love", skulle gestalta Michael Jackson i komediserien "Urban myths". Rollbesättningen väckte omedelbar kritik för att Fiennes, som är vit, skulle gestalta Jackson.

Joseph Fiennes försvarade sig då med att säga att Jackson som vuxen hade en hudfärg som "är mer lik min än den han föddes med."

Nu finns trailern till "Urban myths" och de första bilderna på Fiennes som Jackson. Programmet sänds av kanalen Sky art och handlar om myter om kända personers liv. I en av sketcherna är Michael Jackson, Elizabeth Taylor och Marlon Brando på biltur den 11 september 2001.

Andra kända personer som gestaltas i satirprogrammet är Bob Dylan, Cary Grant och Adolf Hitler.