TT-Sport

Åberg satte sitt premiärmål i NHL

TT-Sport Artikeln publicerades

Rookien Pontus Åberg gjorde sitt första mål i NHL-karriären när hans Nashville vann över Ottawa med 5-1 i NHL-ishockeyn. Målet kom i Åbergs tredje match i NHL, förutom två slutspelsmatcher. Han har fått sitta på bänken de två senaste matcherna före torsdagens match mot Ottawa.(TT)

Målet kom i Åbergs tredje match i NHL, förutom två slutspelsmatcher. Han har fått sitta på bänken de två senaste matcherna före torsdagens match mot Ottawa.

Åberg kom fram på vänstersidan och gjorde mål med ett handledsskott bakom målvakten Mike Condon 17.10 in i matchens andra period, efter en assist från Mike Fisher.

– Det är jättestort, och ett jättestort mål för oss också, det tredje målet, det gav oss lite marginal i spelet. Men det är alltid något speciellt när spelare gör sitt första NHL-mål. Även nu efter matchen var han ganska uppe i varv. Det är en stor stund, säger målvakten Pekka Rinne.

Svenskarna Mattias Ekholm och Filip Forsberg noterades för en varsin assist för vinnarlaget.

Nashville-spelaren James Neal gjorde mål i sjätte matchen i rad. I och med det kan han i nästa match slå Nashville-rekord i mål i flest matcher efter varandra.

– Jag tyckte att vi var bra från början till slut, men speciellt i början, säger tränaren Peter Laviolette efter matchen.

– Vi behövde komma ut och göra klart att vi är redo, och jag tycker att våra grabbar gjorde ett jättebra jobb.

Rinne stod över förra matchen, mot Toronto, på grund av en skada på underkroppen, men nu var han tillbaka med besked och räddade 30 skott på mål.

Ottawas Condon räddade 35, en insats som ändå inte räckte långt när det gäller slutresultatet.

Ottawas forward Bobby Ryan skadades i överkroppen under första perioden och kom inte ut på isen under resten av matchen.