TT-Utrikes

Nästan 1 400 barn har dödats i Jemen

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Blodbadet i Jemen fortsätter och på två dagar har ytterligare minst 55 människor fått sätta livet till i striderna. På knappt två år har nästan 1 400 barn dödats i landet, enligt FN.(TT)

Över 7 300 personer har dödats i Jemen sedan den sunnimuslimska saudiledda alliansen klev in i striderna i mars 2015 och av dem är nästan 1 400 barn, uppger FN:s barnfond Unicef.

– Attacker mot civila områden fortsätter att döda och skada mängder av barn i Jemen. I stället för att få utbildning blir barnen vittnen till död, krig och förstörelse, säger Meritxell Relano, Unicefs representant i Jemen.

Hon tillägger att antalet dödade barn sannolikt är mycket högre än det bekräftade antalet.

Över 39 000 människor har också skadats i striderna.

I strider nära en militärbas på onsdagen mellan de Iranstödda shiamuslimska Huthirebellerna och styrkor lojala med den landsflyktige presidenten Abd Rabbu Mansur Hadi i västra Jemen dödades fem soldater och tolv rebeller, uppger lojalistiska militärkällor. Styrkorna drabbade samman i kustområdet Dhubab.

Sju lojalistsoldater dödades också, och tolv skadades, i raketbeskjutning i den södra Shabwa-provinsen.

Under tisdagen dödades 31 rebeller i flygangrepp av den saudiledda alliansen mot två båtar i staden Salif på kusten mot Röda havet.