Ny nolla, ny seger och serieledning – då njuter Rasch lite extra

Det blev seger med 4–0 mot Vimmerby HC och Karlskrona HK fortsätter att övertyga i hockeyettan.
För en spelare betyder det lite extra mycket.
– Jag njuter verkligen varje dag, säger Christoffer Rasch.
Ishockey • Publicerad 2 december 2022 • Uppdaterad 5 december 2022
Efter två skadefyllda säsonger har Christoffer Rasch äntligen fått kontinuitet i att spela och att träna.Foto: MARCUS PALMGREN
Hockeyettan södra

Karlskrona HK–Vimmerby HC 4–0 (0–0, 3–0, 1–0)

Målen, Karlskrona HK: Daniel Andersson, Erik Santesson, Oscar Hagman, Martin Fransson.

Christoffer Rasch kom till Karlskrona HK inför säsongen 2020–2021 och hyllades som en av seriens bättre backar. Förväntningarna var stora, men han blev skadad.

– Jag bröt ett ben i foten, berättar han.

Då blev det bara 14 matcher den säsongen.

Förra säsongen skulle bli en revanschsäsong. Det blev det inte. En ny skada, nu i handen gjorde att det bara blev 16 matcher för Rasch.

Beskeden han fick efter sina båda skador var att han kunde köra vidare.

– Jag spelade med specialskydd och tejp.

I efterhand var det inte rätt besked han fick från läkarna.

– Hade jag fått rätt besked från början hade jag inte varit borta så länge.

Rasch sticker inte under stol med att det var två jobbiga säsonger.

– Det var två jäkligt jobbiga säsonger.

Visst, han var med laget och han åkte med på bortamatcher, men ...

– Det var mycket träning på egen hand.

Denna säsong är något helt annat. Skadorna är borta och Rasch bara njuter av att kunna spela och träna fullt ut. Rasch har nu kunnat göra 14 matcher och han har visat varför KHK värvade honom.

Christoffer Rasch står upp mot Theo Lundqvist framför KHK-kassen.
Christoffer Rasch står upp mot Theo Lundqvist framför KHK-kassen.Foto: MARCUS PALMGREN

I matchen mot Vimmerby, laget som KHK värvade Rasch från, gjorde backen och hela KHK en fin match.

Det var kanske lite trevande under den första perioden som slutade 0–0, men i den andra perioden växlade KHK upp. De växlade upp ordentligt. Daniel Andersson gjorde 1–0 efter 19 sekunder, Erik Santesson gjorde 2–0 efter drygt sex minuter och 3–0 skickade Oscar Hagman in efter knappt åtta minuter.

Det var KHK som ägde matchen fullt ut.

– Den andra perioden var vår bästa andraperiod denna säsong, säger Rasch.

Matchen slutade 4–0 – Martin Fransson tryckte upp pucken i klykan – sedan KHK gjort det svårt för Vimmerby under de sista 20 minuterna och KHK:s defensiv imponerade återigen. August Hedlund höll sin tredje nolla och KHK har bara släppt in åtta mål på den senaste åtta matcherna.

August Hedlund höll nollan igen.
August Hedlund höll nollan igen.Foto: MARCUS PALMGREN

Rasch hyllar såväl Hedlund som skadade målvakten Oscar Fröberg, men han lyfter även fram forwards hårda jobb i det defensiva spelet.

– Det kan bli en del mål i boxplay, men forwards gör det bra i boxplay, säger han.

Sedan har självklart backarna också gjort ett bra jobb – och då är KHK fortsatt i serieledning.

Fast Rasch tittar inte på det. Han svävar inte iväg. Han blickar framåt.

– Vi måste bli bättre vecka för vecka, säger han.