1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kultur

"Realism i dag" tema för Luleåbiennal

Årets upplaga av Lulelåbiennalen, som öppnar i november 2020, har titeln "Tiden på jorden" och kretsar kring begreppet "realism i dag", enligt ett pressmeddelande. Årets upplaga av biennalen äger rum på flera platser, däribland Luleå, Arjeplog och Malmberget. Under tre månader kommer besökarna att kunna ta del av utställningar, ett turnerande litteraturprogram, dramatik, performance – och en särskild biennalradio. I årets upplaga av arrangemanget inleds även ett nytt samarbete med Statens konstråd.

Kultur

Nytt tv-program blir "Lyxfällan" för kändisar

"Lyxfällan"-experten Magnus Hedberg tar sig an svenska kändisars privatekonomi i det kommande tv-programmet "Drömfällan".

Kultur

Miriam Bryant-dokumentär tar publiken backstage

Under ett halvårs tid följde ett filmteam Miriam Bryant i studion, på besök i barndomshemmet – och under turnéavslutningen inför ett fullsatt Scandinavium i Göteborg.

Kultur

Levan Akin avslöjar detaljer om sin nästa film

Den Guldbaggebelönade regissören Levan Akin berättar att den kommande filmen "Passage" utspelar sig i Turkiet.

Kultur

Marie Aubert vill lirka in det oacceptabla

Relationer, relationer, relationer – mellan syskon, partners, vänner och till egna eller andras barn. Den norska författaren Marie Aubert skildrar relationer på bristningsgränsen. Nu kommer hennes novellsamling "Får jag följa med dig hem" på svenska.

Hitta drömjobbet

Sydöstran TV

Hitta företag och tjänster

Grattis!

Döds- och minnesannonser