Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här öppnar Karlskronas nya restaurang

Karlskronas nya italienska restaurang har tagit hjälp av en matkonsult från Neapel för att få till den italienska matkonsten.
Och med läget precis vid havet hoppas de locka gäster även med utsikten.
– Här är ett fantastiskt läge för en restaurang, säger Fredrik Larsson, ny restaurangchef.
Karlskrona • Publicerad 4 mars 2019
Fredrik Larsson, restaurangchef, Ellinor Jangenäs, hovmästare och Dario Guerrasio, konsult och inspiratör på den nya restaurangen Antonio's, som håller på att byggas i bakgrunden.
Fredrik Larsson, restaurangchef, Ellinor Jangenäs, hovmästare och Dario Guerrasio, konsult och inspiratör på den nya restaurangen Antonio's, som håller på att byggas i bakgrunden.Foto: Andreas Blomlöf

På bottenvåningen vid korsningen Österleden/Borgmästarekajen i nya Pottholmsbygget pågår bygget av Karlskronas nya restaurang för fullt. Restaurangen har fått namnet Antonio's och ska erbjuda italiensk mat, bland annat napolitansk pizza.

– Jag har alltid haft en förkärlek till Italiensk mat och deras sätt att äta. Att man samlas runt bordet och sitter och äter länge och umgås med sina nära och kära, och därför ska det bli extremt spännande att satsa på detta nu, säger Fredrik Larsson, ny restaurangchef på Antonio's. Han har varit krögare i flera år och kommer senast från Fox and anchor i Karlskrona.

Annons

Restaurangledningen har tagit hjälp av matkonsulten Dario Guerrasio från Neapel för att utbilda kockarna i den italienska matkonsten. Restaurangen ska nämligen använda mycket importerade, italienska råvaror och bland annat erbjuda äkta napolitansk pizza.

– Vi vill visa att detta inte är den vanliga pizzan som folk känner till utan denna är gjord av äkta italienska råvaror. Vi vill skapa en känsla av Neapel här i Karlskrona, säger Dario Guerrasio.

Med läget precis intill Borgmästarfjärden i Karlskrona hoppas restaurangägarna även kunna locka gäster med havsutsikten.

Såhär ska Antonio's restaurang och uteservering se ut, enligt skisserna.
Såhär ska Antonio's restaurang och uteservering se ut, enligt skisserna.Foto: Karlskrona kommun
Med läget precis intill havet hoppas restaurangägarna Paraply produktion och Skeppsgossen kunna locka gäster med den fina utsikten.
Med läget precis intill havet hoppas restaurangägarna Paraply produktion och Skeppsgossen kunna locka gäster med den fina utsikten.Foto: Andreas Blomlöf

– Här är ju en fantastisk utsikt över Borgmästarfjärden från uteserveringen. Vi kommer även ha stora panoramafönster som man kan hissa hela vägen upp på somrarna, så att man inte riktigt vet om man sitter inne eller ute, säger Fredrik Larsson.

Bakom restaurangsatsningen står Karlskronaglass, som ägs av Skeppsgossen och Paraply produktion. När deras nya restaurang öppnar är dock inte klart än. När Sydöstran får en rundtur i den blivande restaurangen är bara skalet klart – förutom pizzaugnen som redan har satts på plats.

– Vi vet inte när vi kan öppna än så det är bättre att jag inte lovar något, men det blir i alla fall i år, säger Fredrik Larsson.

I nuläget är det fullt byggstök i den blivande restaurangen. Men när allt är klart blir det 80-100 sittplatser inomhus och 100 sittplatser på uteserveringen.
I nuläget är det fullt byggstök i den blivande restaurangen. Men när allt är klart blir det 80-100 sittplatser inomhus och 100 sittplatser på uteserveringen.Foto: Andreas Blomlöf
Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons