Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från STALLBYGGEN

Hos Stallbyggen hittar du allt för ditt husdjur: “Vår erfarenhet gör nytta”

Djur har alltid varit högst närvarande i Emelies liv. Idag är det hennes jobb att med sin expertis hjälpa alla husdjurägare som besöker Stallbyggen i Sölvesborg.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Emelie Gungård bor mitt ute i skogen utanför Svängsta med alla sina djur. Närmare bestämt fem hundar, två katter, två hästar och tjugo höns. Att ha djur omkring sig har alltid varit en självklarhet för Emelie och det har varit en stor bredd på alla djur som passerat revy i hennes liv.

– Jag är uppväxt med djur och har haft allt ifrån hästar, hundar och katter till kaniner, marsvin, ormar, ödlor och grodor. Jag hade även råttor ett tag. Att ha djur ger så enormt mycket så jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan, även om man blir lite uppbunden ibland, säger Emelie.

Idag är Emelie ansvarig för smådjursavdelningen på Stallbyggen i Sölvesborg och stormtrivs.

– Jag hade inte en tanke på att byta jobb men så såg jag annonsen där de sökte någon för den här tjänsten och jag kände att jag bara var tvungen att söka den, säger Emelie.

På Stallbyggen kan du ta hjälp av Emelies expertis när det kommer smådjur.
På Stallbyggen kan du ta hjälp av Emelies expertis när det kommer smådjur.

Att det var lyckokast för Stallbyggen att just Emelie sökte tjänsten visade sig snabbt. Hon hade nämligen tidigare drivit en djuraffär i Sölvesborg med inriktning på just smådjur.

– Som ung drömde jag om att ha djuraffär och i fem år drev jag butik i centrala Sölvesborg där vi sålde smådjur och tillbehör. Så visst har man samlat på sig en del erfarenhet, säger Emelie som idag tycker det är skönt och tryggt att vara anställd, vilket även betyder att man jobbar lagom mycket.

Ta med ditt husdjur och få hjälp att prova ut rätt modell när det gäller selen på plats i butiken.
Ta med ditt husdjur och få hjälp att prova ut rätt modell när det gäller selen på plats i butiken.

På Stallbyggen säljer man inte djur utan alla tillbehör man kan tänka sig till dem som foder, tillskott, selar, täcken, burar – ja allt som ens bästa vän kan behöva.

Men hit vänder man sig också för att ta del av personalens samlade expertis och kunskap.

– Det är ofta kunderna kommer in till oss här i butiken för att få tips och råd. Det kan vara för att hitta rätt foder eller tillskott. Deras djur har kanske något problem som de vill diskutera med oss som arbetar på Stallbyggen och vi hjälper till att råda efter våra kunskaper och erfarenheter. Kan vi inte, tar vi reda på det och då lär vi oss också nytt hela tiden, säger Emelie som delar sitt intresse för djur med de andra som arbetar i familjeföretaget som i år firar 50-årsjubileum.

Dagligen hanteras frågor om krånglande magar, viktnedgång på djur eller vilka tillbehör som passar ens djur bäst utifrån just det djurets förutsättningar.

– Vi har ett stort sortiment för just hund och katt och vi har även veterinärfoder och det har vi insett är guld värt för vissa som exempelvis behöver det på helgen, är på semester här i trakterna och glömt sitt foder hemma och så vidare, säger Emelie.

”Att ha djur ger så enormt mycket så jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan”

Många handlar just här på Stallbyggen för den service som erbjuds. För förutom all den samlade kunskap och expertis som personalen besitter, så är en sådan sak som att erbjuda kunderna hjälp ut med sina fodersäckar till bilen något som är väldigt uppskattat hos många och som gör att butiken sticker ut lite extra.

Ibland har kunderna med sig sina djur till butiken vilket personalen på Stallbyggen tycker både är roligt och bra.

Ett stort utbud när det gäller godis hittar man här i butiken.
Ett stort utbud när det gäller godis hittar man här i butiken.

– Det är trevligt när kunderna har med sig sina djur till butiken. Dels har vi ju våg i butiken där man kan väga sitt djur. Och dels kan det vara bra att ha djuret med sig för att prova ut halsband, selar, hundtäcken, eller kanske se vilken leksak som verkar mest uppskattad eller vilket godis som verkar gå hem. Det kan komma in katter, hundar, fåglar och kaniner i vagnar hit och sådant är ju extra kul, säger Emelie.

Det är en trogen kundkrets som besöker Stallbyggen och många lär personalen att känna väl genom åren.

– Det kan både vara i glädje och i sorg som det är i livet och med djur. Som när någon kund har fått ta bort sin livskamrat och sagt att nej, nu blir det inte någon ny.

Sedan kommer de in i butiken några månader senare med en liten valp, kattunge eller berättar om ett annat litet djur de skaffat och att då se glädjen och få dela den är fantastiskt, säger Emelie.

Kort om Stallbyggen

Stallbyggen i Sölvesborg AB startade 1974. I butiken på Löparevägen 2 hittar man foder och tillbehör för smådjur, häst, hund, katt, nöt, får, gris och fjäderfä. Här erbjuds även tjänster och produkter inom lantbruk, energi och trädgård. Företaget har 8 stycken anställda, alla med spetskompetenser på sitt område.

Besök Stallbyggen för mer info och webshop.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se