Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från MOHLINS CYKEL & MOTOR

Mohlins Cykel & Motor: Familjeföretaget firar hundra år på två hjul

Hundraårsjubilerande Mohlins Cykel & Motor är en av landets äldsta, och sydöstra Sveriges största, cykel- och mopedfirma. Verksamheten har förvaltats av tre generationer och det är familjen Mohlins strävan efter att alltid ligga i framkant som varit företagets viktigaste framgångsfaktor.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

År 1924 avslutade Olof Mohlin sin anställning på cykelaffären inne i Kristianstad för att ta det modiga steget att starta egen verkstad i Härlöv. Tillsammans med sin fru Greta byggde Olof grunden till en verksamhet som växer och frodas än idag, hundra år senare.

1964 tog sonen Kurt och hans fru Irene över cykelfirman och sedan 1998 är det tredje generationen, Ulf och hans fru Lourdes, som driver företaget.

– Mina föräldrar flyttade in i huset bredvid butiken och tog över verksamheten samma år som jag föddes, berättar Ulf.

Det var i samband med att Ulf och Lourdes i sin tur skulle bli föräldrar som de bestämde sig för att lämna storstadslivet i Rotterdam, deras dåvarande hemort, för att flytta hem till Sverige och ta över familjeföretaget.

Cyklar, men även mopeder, sparkcyklar och elscootrar ingår i sortimentet hos Mohlins Cykel & Motor.
Cyklar, men även mopeder, sparkcyklar och elscootrar ingår i sortimentet hos Mohlins Cykel & Motor.

Snart efter övertagandet valde paret att göra en stor satsning genom att låta bygga nya butiks- och verkstadslokaler.

– Det var ett stort steg att ta så tidigt, men vi såg möjligheterna i att utöka sortimentet av framförallt EU-mopeder, något som vi sett komma starkt i Holland.

Satsningen visade sig ligga helt rätt i tiden. I likhet med fler, liknande initiativ, som alla varit steg på vägen mot att skapa det starka varumärke som Mohlins Cykel & Motor är idag.

”Strävan efter att alltid ligga i framkant har varit en av våra viktigaste framgångsfaktorer”

– Vi strävar hela tiden efter att ligga i framkant inom vår gebit - en bransch som utvecklas otroligt snabbt och är fantastiskt rolig att jobba inom. Vår personal, särskilt våra servicetekniker, går flera kurser varje år, för det finns hela tiden nya saker att lära, säger Ulf.

Förutom att erbjuda service, sålde farfar Olof också cyklar av det egna märket Tapir. Idag består sortimentet av det mesta som rullar på två hjul – cyklar, elcyklar och mopeder förstås, men även sparkcyklar och elscootrar.

”Försäljning och service har varit två lika viktiga pusselbitar ända sedan starten”

Försäljning och service har varit två lika viktiga pusselbitar ända sedan starten.

– Servicen vi kan erbjuda våra kunder genom verkstaden är otroligt viktig. En kvalitetscykel som kunderna köper och får servad hos oss har ett väldigt långt liv, något som är gynnsamt för både ekonomin och miljön.

Den allra första verkstaden låg ett stenkast från dagens butik, belägen längs gatan som i samband med omdragningen av vägnätet i området i början av 2000-talet, kom att döpas till Olof Mohlins väg.

– Farfar är förmodligen den enda cykelhandlaren som har en väg uppkallad efter sig, den äran är förunnad.

I Kristianstad finns Mohlins Cykel & Motor på adressen Olof Mohlins väg 6. Det är Ulfs farfar, och företagets grundare, som har gett namn åt vägen.
I Kristianstad finns Mohlins Cykel & Motor på adressen Olof Mohlins väg 6. Det är Ulfs farfar, och företagets grundare, som har gett namn åt vägen.

Idag finns företaget på tre orter. Förutom i Härlöv, har Mohlins butik och verkstad även i Hässleholm och Sölvesborg.

Mohlins Cykel & Motor lockar kunder från ett stort upptagningsområde och stamkunderna är många.

– Det finns familjer som är femte generationens kunder hos oss. Det känns förstås fantastiskt att de ger oss det förtroendet, säger Ulf.

Så började den 100-åriga resan

1924 startar Olof och Greta Mohlins Cykel & Motor i Härlöv – med cykelverkstad samt tillverkning och försäljning av egna cykelmärket Tapir.

1960 tar Olofs son Kurt och hans fru Irene över rodret för verksamheten.

1998 har det blivit dags för nästa generation att utveckla Mohlins vidare. En av de första satsningarna Ulf och Lourdes gör är att bygga nya lokaler.

2015 expanderar Mohlins cykel & Motor med butik och verkstad i Hässleholm. Sex år senare görs samma satsning i Sölvesborg, vilket innebär att företaget nu finns på tre orter.

2024 firar Mohlins Cykel & Motor hundraårsjubileum.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se