Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

70-åring bakbands och rånades i sitt hem

BÄCKASKOG Under pistolhot blev en 70-årig kvinna bakbunden och rånad i sitt hem i Bäckaskog på onsdagskvällen. Innan de båda maskerade männen försvann hade de länsat hennes kassaskåp innehållande mellan 120.000 och 130.000 kronor i kontanter.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2001
Det var i det här huset intill Tradarns kiosk i Bäckaskog som rånarna i onsdags kväll slog till och bakband den 70-åriga kvinnan. Med hjälp av kofot bröt rånarna sedan upp hennes kassaskåp.
Det var i det här huset intill Tradarns kiosk i Bäckaskog som rånarna i onsdags kväll slog till och bakband den 70-åriga kvinnan. Med hjälp av kofot bröt rånarna sedan upp hennes kassaskåp.Foto: Olle Ohlsson

Vid 21-tiden på kvällen fick polisen larm om rånet. Kvinnan, som satt bakbunden på en stol, hade då lyckats nå en telefon och ringa hem till en av sina döttrar som i sin tur ringde polisen.

Trots att ett stort spaningspådrag sattes in lyckades rånarna undkomma och var fortfarande i går på fri fot.

Annons

Kvinnan var ensam hemma på kvällen när det ringde på dörren till hennes bostadshus vid E22:an intill Tradarns kiosk. När hon öppnade fick hon se två män i 20-25-årsåldern. Den ena hade en svart luva över huvudet medan den andra var maskerad i en ljus luva.

Under pistolhot tvingades kvinnan sätta sig ner på en stol där hon blev bakbunden med ett rep.

> Hade kofot med sig

Med hjälp av kofot bröt tjuvarna upp kassaskåpet som enligt uppgift innehöll mellan 120.000 och 130.000 kronor i kontanter. Först sedan rånarna försvunnit lyckades den fortfarande bakbundna kvinnan ta sig fram till en telefon och ringa till en dotter som bor i Bäckaskogs samhälle.

En annan dotter som bor bara några hundra meter från mamman berättar att allt tyder på att rånarna känt till kassaskåpet med alla pengar.

–Det viktigaste av allt är dock att mamma klarade sig helskinnad, sa dottern och såg lättad ut när Sydöstran knackade på och fick ett samtal med henne.

> Vill ha tips

Polisens jakt på rånarna fortsätter. Kriminalens tekniker letade i går efter fingeravtryck och andra spår på brottsplatsen.

–Vi har under dagen också på nytt pratat med den 70-åriga kvinnan och flera andra personer. Från polisens sida är vi tacksamma för alla tips som kan leda till att vi får fast gärningsmännen, säger t.f. kriminalakommissarie Agneta Nyström, som leder förundersökningen.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons