Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

70-åring överfölls av tavelförsäljare

GUNGVALA En man i 70-årsåldern överfölls i sitt hem i Gungvala av tre tavelförsäljare på torsdag eftermiddag. Han slogs ner och sparkades i magen innan de stal hans plånbok och försvann från platsen.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2001

Mannen bor ensam i sitt hus i Gungvala. På torsdag eftermiddag kom en liten svart bil körande på infarten.

En man ringde på dörren och när 70-åringen öppnade förevisades han flera teckningar. Försäljaren var propert klädd och uppgav att han var från Lettland och sålde teckningar.

Annons

70-åringen bjöd in försäljaren i vardagsrummet för att titta närmare på teckningarna. Han bestämde sig för en av dem, som kostade 80 kronor. När han skulle betala hade han inga jämna pengar.

> Tog plånboken

Då gick försäljaren ut på trappan och ropade något på ett språk som mannen inte förstod. Ytterligare två män kom då in i huset.

En av dem tittade runt i rummet, samtidigt som den tredje plötsligt slog ner mannen med ett okänt föremål.

Av slaget svartnade det för ögonen på honom, men han svimmade inte utan kom till sans. Då tilldelades han en hård spark i magen.

Under tiden såg de tre ”försäljarna” sig om i rummet innan de försvann från platsen. Mannens plånbok, som han hade på soffbordet innehållande 1 600 kronor, var försvunnen. Kvar på bordet låg endast teckningen.

Han uppsökte en granne som hjälpte honom att larma polis och ambulans. Mannen fördes till Blekingesjukhuset i Karlshamn för vård.

Polisen manar nu allmänheten till försiktighet med att släppa in okända människor i bostaden.

Anneli Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons