Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ännu en klinikchef slutar

BLEKINGE Ännu en klinikchefstjänst vid Blekingesjukhuset blir vakant. Poul Vaarning på öronkliniken vill inte förnya sitt förordnande utan bli vanlig öron- näsa- halsläkare igen.
– Det beror inte på missnöje utan på att jag insett att jag inte är odödlig och att jag vill hinna en massa kul här i livet, säger han.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2001
Poul Vaarning lämnar chefsskapet med blandade känslor.
Poul Vaarning lämnar chefsskapet med blandade känslor.Foto: Ingmar Johanson

De andra klinikchefstjänsterna har varit svåra för landstinget att besätta med rätt personer. Fortfarande finns ingen chef för anestesi i Karlshamn och ingen chef för klinisk kemi i Karlskrona, trots annonsering och head-hunting.

Är öron - näsa - hals också en kris-specialitet?

Annons

– Nej, jag tror inte det blir svårt att få sökande. Vi har haft vakanser i Karlshamn men det kom ansökningar och tjänsterna kan tillsättas. Blekinge är inte så illa ute jämfört med andra. Numera ges stora möjligheter till utveckling för läkarna här på sjukhuset genom kurser och konferenser som klinikerna själva styr över, säger Poul Vaarning.

> Alla borde pröva

Han är 55 år och har varit chef i sju år. Då är det lagom för ny start.

– Det har varit kul och inspirerande och utvecklande och det är inte helt lätt att släppa chefsskapet. Men det suger all kraft ur en och det är så mycket annat jag vill göra.

Poul Vaarning tycker alla borde vara chef ett tag för det är berikande.

– Då får man all information och man kan påverka och utforma arbete och organisation. Det är roligt att se hur delegerat ansvar och uppmuntran kan få folk att blomma upp. Jag tror att ett personligt ansvar för en uppgift som känns viktig får vem som helst att växa.

> Formulera kraven

Som alla chefer i landstinget har Poul Vaarning en annan anställning i botten. Han återgår i september till att vara öronläkare och får inför det möjlighet att återställa rutin och kunskap som öron -näsa- halskirurg.

Fackliga företrädare på kliniken föreslår att sjukhusledningen är öppen för olika kvalifikationer när en efterträdare ska utses. Det kanske inte behöver vara en läkare som är chef.

– Sannolikt ska tjänsten utannonseras men vi har inte tagit ställning till vilka krav vi ska ställa, säger nytillträdde personalchefen Thomas Karlsson.

Margareta Andersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons