Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bedragare fast på film

Nu kan polisen vara bankomatbedragarna på spåren, efter att de har fastnat på film.
Dessutom är deras trick avslöjat.
Det skriver Kvällsposten.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2013
Foto: 

Polisen jämför nu bilder från bankomaters övervakningskameror i Blekinge, Skåne och Småland för att försöka identifiera bankomatbedragarna som härjar i södra Sverige.

Ett tiotal personer har lurats då de tänkt ta ut kontanter ur en bankomat. Efter att kortet matats in, koden knappats in på knappsatsen och beloppet valts har kunden hört hur pengarna är på väg – men inga sedlar kommer.

Annons

Kvällsposten skriver att polisen, efter att ha studerat bankomaternas övervakningskameror, har kunnat se hur bedragarna jobbar.

Pengarna har fastnat i springan, då bedragarna strax innan uttagsförsöket har tejpat för springan med dubbelhäftande tejp, förklarar Göran Wigermo, förundersökningsledare vid Kristianstadspolisen, för Kvällsposten.

Bedragarna har valt ut automater där många tar ut pengar. Omaskerade har de ställt sig i kön efter ett antal personer, hållit koll på hur många som gått fram och sedan vittjat bankomaten genom att själva låtsats ta ut pengar.

Bedragarna har ofta arbetat under lönedagar.

Ett hinder i polisens arbete är att de inte kan söka efter anmälningar om liknande fall i hela landet. Först om två år kommer systemet att tillåta sådana slagningar.

– Jag kan tänka mig att de fortsatt längre norrut i Sverige men det kan vi inte veta då vi bara kan söka i vårt eget område, säger Göran Wigermo till Kvällsposten.

Här har bedragarna härjat

Kristianstad

Malmö

Degeberga

Ljungby

Bräkne-Hoby

Karlskrona

Lyckeby

Ronneby

Catharina Loosme
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons