Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bilälskare till Hugoträffen på Rosenholm

På söndag är det dags för den tredje Hugoträffen på Rosenholm i Karlskrona.
I år går pengarna till att uppfylla handikappade barns drömmar.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2013
Foto: Mattias Mattisson

– Det är Hanna Johansson och Magnus Törnkvist, Hugos föräldrar, som vill att pengarna går till stiftelsen Min Stora Dag den här gången, säger Pernilla Törnström, pr-ansvarig för Hugoträffen.

Sydöstran har tidigare skrivit om den nu drygt 2-årige Hugo som lider av den obotliga sjukdomen Epidermolysis bullosa, EB, en sällsynt hudsjukdom där minsta friktion orsakar blåsor i huden.

Annons

Namnet Hugoträffen behålls trots att insamlade pengar inte längre går direkt till Hugo. Det går förstås fortfarande att skänka pengar till forskningen kring hans sjukdom.

Vid de två tidigare Hugoträffarna har runt 50 000 kronor samlats in.

Det blir en riktig familjedag på Rosenholm på söndag. För fordonsintresserade blir det Julafton. Föreningen East Performance Racing står för arrangemanget och får hjälp av Kalmar Midnight Club och Blekinge Midnight Club.

Det betyder bil. Mycket bil. Dels en fordonsutställning, där priser delas ut för bästa show, dels en ljudtävling.

– Vi ordnar mycket för de små. Ponnyridning, häst och vagn, lekhörna och godisregn, säger Pernilla Törnström. Det blir radiostyrda bilar och plan.

Och det bästa av allt; vädret ska bli bra.

Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar.

Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos.

Min Stora Dags mål är att kunna hjälpa alla svårt sjuka barn i Sverige att få sin önskedröm uppfylld. Idag hjälps 245 barn/år.

Stiftelsens beskyddare är prinsessan Madeleine och ambassadörer är Martin Timell, Tobbe Blom, Johan Ernst Nilsson och Amy Diamond.

Min Stora Dag hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Efter tuffa behandlingar behöver barnen välbehövliga avbrott och någt att längta till.

Rose-Marie Axelsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons