Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blekingeförbundet kostar skjortan

Det kostar att vara medlem i det nybildade Blekingeförbundet. Varje kommun måste betala en avgift beroende på hur många invånare som bor i kommunen.
Mest tvingas karlskroniterna betala. Över en miljon kronor om året.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2001

Förvaltningskostnaderna för Blekingeförbundet kommer att kosta skattebetalarna fem miljoner kronor. Hälften av kostnaden står landstinget för och andra hälften får länets kommuner betala.

> Fem miljoner

Annons

Det betyder att kommunerna står för 2,5 miljoner kronor. Eftersom blekingarna är 150 486 till antalet kostar förbundet cirka 16,6 kronor per invånare.

Karlskroniterna betalar tillsammans 1 005 795 kronor. Näst mest pungar karlshamnsborna ut, 510 701 kronor. Därefter följer Ronneby kommun med 475 996 kronor och Sölvesborgs kommun står för 273 460 kronor. Minst betalar olofströmmarna, men så bor det ju så få där. 234 048 kronor kostar medlemskapet i Blekingeförbundet.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons